PRIVLAČI poglede

Ovaj uzorak na odjeći dominirat će proljetnom sezonom

20.02.2018 u 06:30

Bionic
Reading

Iako nije riječ ni o kakvom novom trendu na modnoj sceni, prugasti uzorak na odjeći, po svemu sudeći, obilježit će i ovu proljetnu sezonu

I dok se većina žena opredjeljuje za odjevne komade u klasičnim crno-bijelim ili plavo-bijelim prugicama, ne postoji razlog da ne eksperimentirate šarenim varijantama koje će obilježiti novu proljetnu sezonu. Jednim ključnim komadom u znaku šarenih prugica u trenu ćete podignuti stajling, a u prilog ovoj tvrdnji dovoljno govore izdanja slavnih dama.

  • +13
Prugasta izdanja slavnih dama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Da će šarene prugice na odjeći uistinu zavladati proljetnom sezonom, svjedoči mnoštvo dizajnerskih kolekcija, ali i ponuda na policama trgovina high street brendova.

Kao što je slučaj s klasičnim prugastim uzorkom, šarenim verzijama ovog modnog klasika savjetuje se oprezno pristupanje. Ako ste zabrinuti da će vam prugice vizualno narušiti izgled linije, stilisti savjetuju da odabirete odjevne komade koji stižu s tanjim i vertikalnim prugicama.

  • +22
Prugasti trend Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Iako sezonama vrijedi uvriježeno pravilo da vodoravne pruge vizualno proširuju liniju, rezultatima istraživanja provedenim na uzorku od 200 žena dokazano je da ovo modno mišljenje u praksi ipak ne drži vodu.

Široke ili tanke, šarene prugice stižu u svim oblicima i veličinama kraseći mnoštvo odjevnih komada, a ovog proljeća jedan su od najpoželjnijih modnih trendova.