KRATKE HLAČICE

Ovaj povratnički trend iz 90-ih osvojio je i Taylor Swift, a izgleda chic i ženstveno

25.05.2023 u 11:24

Bionic
Reading

Traper hlačice godinama su već prisutne na modnoj sceni, no ove sezone bilježe svoj veliki povratak, osobito cool varijante odrezanih rubova

Tzv. cutoffs se vraćaju u velikom stilu. Riječ je o omiljenom ljetnom komadu koji ima privlačnu vibru i vrlo je praktičan tijekom toplijih mjeseci, posebno kad vam dosade lepršave haljine ili suknje, a za traperice vam je prevruće.

Dakako, uz jeans hlačice dobivate svestran komad odjeće koji će vas izvući u brojnim prigodama, a možete ga kombinirati i s T-shirtom, lepršavom tunikom, kratkim topom, vječitom potkošuljom ili, zašto da ne, poput Taylor Swift, s još jednim modnim klasikom - bijelom košuljom.

  • +4
Taylor Swift Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Ovako ste dobili cool kombinaciju za brojne prigode - šetnju, odlazak na plažu ili popodnevnu kavu - a ovaj jednostavan stajling nadogradite modnim detaljima poput torbe od rafije, birkenstockica, natikača...

  • +12
Ravne sandale Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Tzv. cutoffs, odnosno hlačice od denima koje izgledaju kao da ste samo odrezali nogavice škarama, apsolutni su must have ove sezone te spadaju među one povratničke trendove iz 90-ih kojih se ne može zasititi.

I savjet više: više se neće nositi u svojoj pripijenoj verziji, već kao baggy, odnosno širih nogavica. A ako ih npr. kombinirate s klasičnom bijelom košuljom i elegantnim natikačama/sandalama Hermèsa i Saint Laurenta, dobit će elegantnu nadogradnju i postati prikladne za ured - ako nemate strogi dress code na poslu.

Evo zašto je kombinacija jednostavnih crnih traper hlačica, ravnih elegantnih natikača/sandala i bijele košulje formula koja uvijek izgleda sjajno:

Udobnost - u traper hlačicama širokog kroja, bez obzira jesu li kratke ili duge, uvijek se osjećamo ugodno jer omogućuju dobru cirkulaciju zraka i sjajne su za nošenje, čak i tijekom vrućih dana. Kombinirajte ih s laganom i širokom bijelom košuljom pazeći da je od prirodnih materijala, poput lana ili pamuka, kako biste stvorili prozračan ljetni stajling.

Ne izlazi iz mode - ovakav look je potpuno bezvremenski, a bijela košulja daje mu neprolaznu notu.

Svestranost - odjevna formula sastavljena od hlačica od crnog trapera, ravnih sandala i bijele košulje chic je i svestrana. Slobodno je možete nositi i do plaže, ali i na večeru s prijateljima, pa čak i za neformalniji sastanak.

Ne zaboravite na dodatke - ova odjevna kombinacija ne zahtijeva puno truda pri stiliziranju, a oplemenite je ponekim dodatkom, poput sunčanih naočala, torbe od pruća ili rafije, šeširom ili zanimljivim komadom nakita kako biste istaknuli osobni stil.