ZA TRENDI LOOKOVE

Ovaj model traperica ili volite ili mrzite: Ponovo su u modi, a znamo i kako ih nositi

11.01.2024 u 16:41

Bionic
Reading

Modni trendovi skloni su neočekivanim obratima, pa nakon fascinacije fashionistica baggy trapericama i sličnim modelima širokih nogavica, u skladu modne estetike koja je nadahnuta razdobljem oko 2010-ih, vraćaju se i donedavno nepoželjne skinny traperice

Uske traperice, na veliko veselje svih onih koji ih rado nose, ponovno su in.

Sad je već jasno da će skinny modeli vladati modnom scenom tijekom 2024. godine. Iako ih već godinama imamo u ormaru, sada su se vratile jače nego ikada u svim svojim varijantama, potaknute aktualnim trendovima povratka stilova iz 2010-ih. No ruku na srce, takvi modeli nisu nikad posve nestali s modne scene usprkos velikoj dominaciji udobnih traperica sa širim nogavicama.

Nicky Hilton Rothschild

Slavna bogatašica ne odustaje od skinny traperica i balerinki, a s kaputom poprilično je riskirala

Pogledaj galeriju

Nikakvo čudo jer skinny modeli, ako su dobro odabrani, izdužuju figuru, a imaju i dodatni plus jer se lako kombiniraju sa svim tipovima obuće, što nije slučaj s trapericama širih nogavica.

  • +5
Uske traperice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Odlično izgledaju i ako ih spojite s gležnjačama, tenisicama, čizmama, balerinkama ili hit ovosezonskim povratničkim modelom - cool bajkerskim čizmama. I mnoge fashionistice nerado ih se odriču, poput Nicky Hilton Rothschild, Brigitte Macron, Kate Middleton, Olivije Palermo, Meghan Markle ili Mile Kunis, koje su ih nosile i dok je trajala euforija oko širih modela.

U svakom slučaju, ako vam je potreban novi par traperica, slobodno se počastite i takvim modelom, a sjajna je stvar to da pristaje damama svake dobi.

OLIVIA PALERMO

Nitko ne nosi skinny traperice poput nje, a osvojile su ju i hit čizme sezone

Pogledaj galeriju

Ipak, noviji modeli imaju nešto komotnije nogavice oko gležnjeva kako bi se postigla veća razina udobnosti.

Evo na kakve modele vrijedi pripaziti u mjesecima pred nama:

Metalic tkanine - ovo je trend koji je podjednako cool i kad se radi o trapericama širokih nogavica, bootcut krojevima ili chic skinnyju.

Bijele traperice - sjajno se kombiniraju uz tenisice, čizme ili gležnjače. Idealne su za sve one kojima se sviđa estetika tzv. tihog luksuza.

Elegantne uske hlače - to nisu tipične skinnyice, odnosno nisu uske kao one s puno elastina, ali prate liniju nogu. Sjajno izgledaju i u kombinacijama sa sakoom za cool poslovne lookove.