TJESTENINA ALFREDO

Ovaj je ukusan obrok gotov za svega 15 minuta

09.04.2013 u 07:22

Bionic
Reading

Tjestenina fettuccini mnogima je omiljena jer se za nju lijepo prima svaki umak, a ovo je jednostavan i brz recept koji ćete lako pripremiti nakon napornog radnog dana

Tjestenina alfredo sočan je i ukusan obrok za čiju je pripremu potrebno petnaestak minuta. Blogeri sa stranica Simply Recipes preporučuju da po želji možete napraviti i manje kremastu verziju bez vrhnja, ali parmezan sigurno to sve nadoknađuje.

Sastojci:

- tjestenina fettuccini
- 3 do 4 žlice maslaca na sobnoj temperaturi
- 2/3 šalice naribanog parmezana
- crni papar, sol
*za kremastiju verziju pola šalice vrhnja za kuhanje
- muškatni oraščić

Priprema

U velikom loncu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Za to vrijeme u većoj tavici otopite maslac na srednje jakoj vatri pa dodajte vrhnje ako ga želite u jelu. Dok se maslac i vrhnje stapaju promiješajte nekoliko puta.

Čim je tjestenina kuhana al dente, grabilicom je prebacite u tavu s maslacem i vrhnjem (ili samo s maslacem). Nemojte je potpuno ocijediti, već pustite da se višak vode pomiješa s umakom u tavi.

Zatim dodajte pola šalice parmezana i još jednom sve promiješajte dok se sir potpuno ne rastopi. Po potrebi dodajte još vode od kuhanja tjestenine.

Servirajte s naribanim muškatnim oraščićem, paprom i posolite po potrebi.