UOBIČAJENI STEREOTIPI

Ovaj horoskopski znak na glasu je kao nagla i ratoborna osoba

07.04.2024 u 07:30

Bionic
Reading

Ovan, prvi znak zodijaka, pod okriljem svog silovitog vladara Marsa na glasu je kao nagla, ratoborna i natjecateljski nastrojena osoba

Iako je to dobrim dijelom točno, nije sve onako kako se na prvi pogled čini jer ukupna slika temperamenta ovisi o položajima ostalih planeta u natalnoj karti.

Pogledaj detaljni horoskop

'Kad pobjesne, ruše oko sebe'

Ovaj stereotip prikazuje Ovna kao neuračunljivog i nekontroliranog agresivca, no to je zabluda. Njihovi naleti bijesa puno su češće verbalni nego fizički, a ograničeni su na uvrede, psovke i prijetnje. Zatim, njihov bijes ne traje jako dugo. Ako su se danas izvikali na vas, sutra već mogu biti posve drugačiji. Uvide li da su vas nehotice povrijedili, potrudit će se da vas razvedre, ali uz dozu zafrkancije i bez puno ispričavanja.

'Ne daju nikome da preuzme zasluge'

Opaze li da nitko nije pridonio rješenju, sami će uzeti stvari u svoje ruke i pritom se okomiti na one koji su podbacili. Ipak, date li konstruktivan i utemeljen prijedlog koji bi mogao dovesti do željenog ishoda, neće vas sasjeći, već saslušati i primijeniti vaše rješenje. Ako i budu malo zavidni zbog toga što je vaš prijedlog bio bolji, ujedno će vas poštovati.

Brigitte Macron je Ovan, rođena je 13. travnja 1953. Izvor: Profimedia / Autor: Federico Pestellini / Panoramic / Profimedia

'Lovački duh prati ih do pozne dobi'

Venera, planet ljubavi i sklada, na suprotnoj je strani spektra od Ovna, znaka kojim vlada Mars. Međutim, iako su na glasu kao vječni 'lovci', ako s nekim 'zavibriraju' na istoj valnoj duljini i istinski se zagriju za njega, smirit će se i biti mu odani. Zadržat će apetit za akciju i uzbuđenja, ali ako mu ih voljeni pruža, neće se upuštati u prijevaru.

'Egocentrični su i ne mare za tuđe emocije'

Pogrešno. Iako vjeruju da se svemir vrti oko njih, dat će punu podršku ljudima do kojih im je stalo, samo mu oni uglavnom trebaju skrenuti pažnju na svoju situaciju. Ako pak znaju da imate teškoća, pitat će vas jeste li ih riješili, a ako niste, potrudit će se pomoći. U njihovoj ratobornoj marsovskoj naravi ipak se krije veliko i toplo srce.