MODNA IZNENAĐENJA

Ovacijama popraćena revija Marca Jacobsa

19.02.2016 u 11:48

  • +40

Marc Jacobs revija

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Nakon što je na dodjeli Grammyja nosila kreacije Marca Jacobsa Lady Gaga prošetala se i modnom pistom u najnovijim krpicama iz jesensko-zimske kolekcije proslavljenog američkog dizajnera, odlično se snašavši u ulozi manekenke

Manekenke su na Jacobsovoj reviji imale nimalo lagan zadatak jer su morale hodati u vrtoglavo visokim platformama u kojima nije bilo lako odražavati ravnotežu, a osim neobičnog odabira cipela, dizajner se odlučio za 'čudovišnu' šminku.

'Rekla sam Marcu da sam razočarana time što cipele nisu više', rekla je Lady Gaga uoči revije i otkrila je da je dobila poziv dok se spremala za nastup na dodjeli Grammyja.

'Spremala sam se za Grammyje i odmah sam mu rekla da pristajem. Zaista je divno što me uključio u reviju, među manekenke. Moj cilj je da budem ovdje za Marca i da mu pomognem ostvariti viziju. Nije riječ o meni, već o njegovoj odjeći', rekla je Gaga.

Jacobs je novom, poprilično avangardnom kolekcijom, kojom su dominirali predimenzionirani kaputi, dramatične viktorijanske večernje haljine i prekrasne torbice, oduševio publiku. Njegova neobična modna priča izazvala je snažnu reakciju u publici koja ga je popratila ovacijama i tako na najbolji mogući način zatvorio njujorški Tjedan mode.

Jacobs je ovu prigodu iskoristio i da bi javno dao svoju podršku Hillary Clinton u utrci za Bijelu kuću. Na reviji se pojavio u majici koju je sam dizajnirao, a koju je krasilo lice Hillary Clinton ukrašeno brojnim šljokicama u patriotskim bojama. U toj se majici na reviji pojavila i najpoznatija urednica u svijetu mode Anna Wintour dok se u političkim bojama obojenoj Jacobsovoj kreaciji na Instagramu pohvalila Kendall Jenner.