NIJE ZA SVAKOGA

Ova hit suknja iz 90-ih godina u modu se vratila na velika vrata

20.05.2022 u 14:35

Bionic
Reading

Modna era 90-e posljednjih sezona postala je plodno tlo za dizajnersku inspiraciju, a dovoljan dokaz toga je uskrsnuće suknje minimalističkog dizajna, po uzoru na model kakvog je 1998. u filmu ‘Velika očekivanja’ nosila oskarovka Gwyneth Paltrow

Devedesete su se u modnom smislu pokazale desetljećem za eksperimentiranje s novim komadima, a modnih ikona bilo je u izobilju. Lady Diana Spencer, vojska supernodela 90-ih, Whitney Houston, Gwyneth Paltrow samo su neke od dama čiji stil odijevanja do danas predstavlja veliku inspiraciju dizajnerskim brendovima i ljubiteljicama mode.

U modnoj eri 90-ih, Paltrow je postala jednom od najvećih ambasadorica modnom minimalizma, a njezino izdanje u zelenom kompletu dizajnerice Donne Karan u filmu ‘Velika očekivanja’ postalo je kultnim.

Na modnim pistama ravnu suknju midi dužine, po uzoru na model kakvog je 90-ih popularizirala Gwyneth, ove sezone predstavili su brojni dizajnerski brendovi, a njihov primjer očekivano su odlučile slijediti pristupačne high street trgovine.

Ova suknja, međutim, ne može se pohvaliti univerzalnom laskavošću. Sitnijim damama s oblinama ovaj specifičan model suknje neće učiniti uslugu, a od njezinog dizajna najviše će profitirati visoke dame s vitkom figurom.

  • +7
Midi suknje Izvor: Promo fotografije / Autor: promo