RECITE ZBOGOM GODINAMA

Ova će vas odjeća postarati: Izbjegavajte je u širokom luku

15.10.2017 u 12:26

Bionic
Reading

Želite li izgledati mladoliko i odijevati se u skladu s godinama, stilistica Anita Patrickson otkrila je koju odjeću ni u ludilu ne biste trebali nositi. Pažljivo bilježite!

Na proces starenja ne možemo utjecati, a vrijeme ne možemo zaustaviti, no to ne znači da moramo zapostaviti odijevanje. Odjeća itekako može biti naš saveznik u održavanju mladolikog izgleda, a isto tako, pogrešan odabir odjeće može dodati godine.

Naravno, mladoliko odijevanje ne znači da šezdesetogodišnje žene trebaju hodati u minicama jer svaka životna dob nosi svoj dress code. Sigurni smo da nijedna žena ne želi izgledati starije nego što zapravo jest, stoga je poželjno naučiti koju odjeću kupovati, a koju izbjegavati u širokom luku.

Postoje određeni odjevni komadi koji nam, htjeli mi to ili ne, ne čine uslugu. Stilistica Anita Patrickson, koja odijeva brojne zvijezde kao što su Olivia Culpo, Julianne Hough i Michelle Rodriguez, otkrila je koju odjeću ni u ludilu ne biste trebali nositi želite li izgledati mladoliko.

1. Bluze s mašnom

Obožavane bluze s predimenzioniranim mašnama koje se vežu oko vrata, nažalost, nisu nešto što biste trebali imati u svom ormaru, posebno ako ste kročili u četrdesete. One daju ozbiljnost i dodaju godine.

'Jako volim ovaj tip bluze, no ako nisu stilizirane onako kako to radi Gucci, mogu vas postarati. Bluze s mašnom pristaju isključivo jako mladim i prpošnim djevojkama. Također mogu dodati volumen ženama s velikim grudima', izjavila je Anita Patrickson za portal Who What Wear.

Umjesto toga: statement bluze

  • +3
Bluze Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

2. Haljine ravnog kroja do koljena

'Mlade djevojke u dvadesetima ne bi trebale nositi ovakve haljine. Alternativa može biti zabavna suknja, remen i top', izjavila je poznata stilistica.

Umjesto toga: zabavne suknje

  • +11
Suknje Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

3. Dijamantne i biserne naušnice

'Nosite li velike naušnice s dijamantima ili biserima, bili oni pravi ili ne, u dvadesetima i tridesetima mogu vas postarati', tvrdi Patrickson. Iako su biseri i kristali ove sezone vrući modni trend, potrudite se da oni krase odjeću i cipele, a vaše uši rezervirajte za par uzbudljivih statement naušnica koje vam neće dodati godine.

Umjesto toga: statement naušnice

  • +3
Naušnice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

4. Kratki kardigani

Kratko rezani kardigan podsjeća na sakoe i jaknice kakve su nekad nosile naše bake. Predimenzionirani, ležerni odjevni komadi su posljednjih godina u trendu, a osim zbog udobnosti, popularni su zbog toga što oduzimaju godine. 'Potražite duže kardigane ili šire varijante', tvrdi poznata stilistica.

Umjesto toga: predimenzionirani kardigani

  • +10
Kardigani Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

5. Previše šminke i pretjerano stilizirana frizura

'Iako nije riječ o odjeći, pravi make up je važan jer može biti vaš najjači modni dodatak, a ono što je privlačno jest čista i blistava koža. Ništa vas ne može postarati više od pretjerane količine šminke na licu i pretjerane frizure', istaknula je Patrickson.

Umjesto toga: jednostavan nakit za kosu

Nakit za kosu Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije