tim dent miličić

Otvorite mnoga vrata samo osmijehom

27.02.2020 u 14:01

Bionic
Reading

Htjeli ili ne, poprilično visoki standardi ljepote, koji su nam stigli s brzim protokom informacija, smjestili su se duboko u naše psihe i ogledala

Htjeli ili ne, poprilično visoki standardi ljepote, koji su nam stigli s brzim protokom informacija, smjestili su se duboko u naše psihe i ogledala. Te koliko god brinuli o zubima i koliko god oni bili zdravi, ne čini li se da nam uvijek nedostaje tih par nijansi svjetlije ili samo da su malo drugačijeg oblika, da bi dojam kojeg želimo ostaviti bio kako treba? Utjecaj koji 'savršeni' osmijeh ima na nas, nemjerljiv je kada je prvi dojam u pitanju. U stvarnom ili digitalnom životu. Kako mi stvaramo svoj dojam o drugima i to u svega prvih par sekundi fizičkog ili internetskog susreta, tako je prvi i poprilično čvrst dojam stvoren i o nama. A kakvu priču priča vaš osmijeh u toj jednadžbi? Tražite li uvijek filtere s kojima će vaš osmijeh biti još sjajniji i još malo bjelji? Zaboravite na to. Trebate imati lijep i blistav osmijeh i u stvarnosti.

Keramičke ljuskice bi vam lako mogle pomoći u tom naumu na brz, efektan i estetski prirodan način. One mogu promijeniti oblik, boju, dužinu i širinu zuba, a istovremeno će vaš novi osmijeh u potpunosti odgovarati vašoj fizionomiji lica. Postupak je bezbolan, izuzetno brz i potrebno je svega tri posjete dentalnom stručnjaku kako bi vaš osmijeh postao Instagram friendly.

Ne budite strogi prema sebi, jer i uz pravilnu brigu o usnoj šupljini, možda su genetski gledano vaši zubi slaba točka vašeg organizma. Ili se nekada dogodila sitna pukotina, na koju ste se kroz godine potpuno navikli kao da je oduvijek s vama. Toliko je sitnih faktora koji utječu na izgled zuba, a na koje jednostavno ne obraćamo dovoljno pažnje. Posljednja istraživanja o utjecaju keramičkih ljuskica na cjelokupnu dobrobit ispitanika pokazali su vrlo visoku razinu općeg zadovoljstva, ali i potpunu odsutnost nepovoljnih utjecaja na zubno meso i općenito zdravlje zuba i čeljusti.

ŠTO SU KERAMIČKE LJUSKICE?

Keramičke ljuskice stomatološki su nadomjestak, koji se postavlja na prednju površinu zdravog zuba i u potpunosti može promijeniti oblik, boju, dužinu i širinu zuba. Kao takve, odličan su izbor za sve osobe koje imaju puknuće na zubu, jedan ili više zubi tamnije nijanse, nepravilan oblik zuba, pa čak i sitne razmake među zubima ili samo žele promijeniti estetski izgled svojih zubi i prilagoditi izgled osmijeha svojem licu. Sam postupak je bezbolan i brz – potrebne su svega 2 posjete liječniku dentalne medicine. Ako brinete o brušenju zuba kao kod postavljanja krunice, za to nema straha kada su ljuskice u pitanju. Za njihovo postavljanje potrebno je odstraniti do 0,5 mm zubne cakline, što znači da prirodna struktura zuba ostaje skoro netaknuta. Također vas ne mora mučiti ni briga da će konačni dojam biti umjetan ili ‘plastičan’. Staklo-keramička ljuskica je svjetlopropusna, što znači da zubu daje sjaj isti kao kada svjetlo prođe kroz prirodnu caklinu i odbije se od unutarnje strukture zuba. Ljuskice se prilagođavaju vašem tenu, obliku lica i osmijehu.

„Prije samog kretanja u terapiju, pacijentu se može dočarati kako će finalni rad izgledati kompjutorski ili čak i probnim ljuskicama u ustima, bez brušenja zuba u toj fazi odluke. Bitno je naglasiti da u procesu izrade ljuskica sudjeluje i sam pacijent. Sve njegove želje se uvažavaju i na taj način zajedno kreiramo savršen osmijeh“ – izjavila je dr.med.dent. Tamara Žaja Miličić, jedna od vodećih specijalistica stomatološke protetike i estetske stomatologije.

Kako izgledaju rezultati tretmana keramičkim ljuskicama možete pogledati na Instagram profilu TIM DENT Miličić.

Slogan 'Vaš osmijeh. Naša strast.' idealno opisuje filozofiju stomatološke poliklinike TIM DENT Miličić. Adresa je Ogrizovićeva 30, Zagreb, a više informacija dostupno je na internetskoj stranici poliklinike www.timdent.hr