52 GODINE, 41 TJEDAN I 4 DANA

Otkrivene najbolje godine za plastičnu operaciju

07.12.2010 u 11:11

Bionic
Reading

Svaka treća žena u četrdesetima razmišlja o plastičnoj operaciji kao opciji pomlađivanja. Kako tvrdi provedeno istraživanje, smatraju da je estetski zahvat najbolje obaviti sa 52 godine, 41 tjedan i četiri dana

Kada navrše 40 godina, žene u posljednje vrijeme osjećaju sve veći pritisak. Sve više teže tome da izgledaju znatno mlađe, a nerijetko im se plastične operacije čine kao najbolje i najučinkovitije rješenje. Najveća prepreka im je pritom novac.

Kada novac ne bi predstavljao problem, čak bi se svaka peta žena između četrdesete i šezdesete godine odlučila za facelifting da bi sakrila znakove starenja, a trećina njih priznaje da bi radije izgledale dvadeset godina mlađe nego bile milijunašice.

Većina žena, koje su sudjelovale u istraživanju, izdvaja popularnu Twiggy kao ženu odličnog izgleda i u šezdesetima.

Znanstvenici koji su proveli to istraživanje tvrde da se žene češće odluče za estetske zahvate kao što su zatezanje očnih kapaka, liposukcija trbuha te nezaobilazni tretmani botoksom.

Doktor Darren McKeown tvrdi da je istraživanje pokazalo da žene sve više paze na svoj izgled, a to se posebno odnosi na one u pedesetim i šezdesetim godinama života. Prema riječima doktora McKeowna, operacije usana su prije bile znatno popularnije, no sada su žene opreznije jer se boje krajnjeg rezultata, a trenutno su najpopularniji tretmani botoksom.

U društvu u kojemu je izgled jako bitan, a u nekim slučajevima i presudan, ni muškarci ne mogu odoljeti uljepšavanju. Tako čak deset posto više žena i muškaraca u pedesetima redovito koristi losione za samotamnjenje ili posjećuje solarij.