TRAŽI SE MLAĐA I PAMETNIJA

Otkrivena tajna sretnog braka

03.03.2010 u 10:25

Bionic
Reading

Kako postići bračnu sreću, pitanje je na koje si prije ili kasnije svi postavljaju, a znanstvenici vjeruju da su konačno došli od odgovora na to pitanje. Tajna leži u tome, tvrde oni, da mladenaka mora biti barem pet godina mlađa od mladoženje, inteligentnija od njega i iz istog društvenog sloja

Stručnjaci sa Geneva School of Buisness kažu da ćemo, ukoliko se pridržavamo te formule, za petinu povećati šanse da imamo dug i sretan brak.

U istraživanju su sudjelovala 1.074 para u dobi od 19 do 75 godina, a rezultati su pokazali da žena mora biti barem 27 posto inteligentnija od muškarca i imati diplomu. No, istraživanje je iznenađujuće pokazalo da udaja ili ženidba za razvedenu osobu smanjuje šanse za sretniji brak.

'Ako slijedimo ova pravila kod odabira partnera, šanse za sretan i dug brak mogu se povećati za 20 posto', rekao je Nguyen Vi Cao, jedan od autora ovog istraživanja.

Pitanjem bračne sreće bavilo se i nedavno istraživanje koje je pokazalo da smo u braku najsretniji nakon dvije godine, 11 mjeseci i osam dana od trenutka kao smo izrekli 'u dobru i zlu'. U tom razdoblju uživamo i u aktivnom i ispunjenom seksualnom životu i zapravo sve sjeda na svoje mjesto. To je istraživanje provedeno na 2.000 supružnika, a pokazalo da tajna sretnih zajedničkih trenutaka nije u velikim, skupim poklonima, već u tome da jedno drugom pružamo podršku i dijelimo posebne trenutke.

Također se pokazalo da bračni parovi u najboljem seksu uživaju nakon dvije godine i četiri mjeseca braka, supruzi svojim boljim polovicama najviše komplimenata udijele nakon dvije i pol godine braka,  a parovi koji su vjerni jedni drugima provode 24 minute dnevno u prisnom razgovoru svake večeri i nikad ne idu ljuti u krevet.