IZDAJNIČKI GOVOR TIJELA

Otkrijte što on doista misli o vama

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 19.01.2011 08:26
  • Objavljeno 19.01.2011 u 08:00
muškarac žena zavođenje

muškarac žena zavođenje

Izvor: Corbis / Autor: Corbis

Stručnjaci za neverbalnu komunikaciju kažu da se već u početnoj fazi poznanstva može otkriti je li on zainteresiran za vas. Pažljivo promatranje njegova govora tijela može otkriti puno toga i spasiti vas od gubljenja vremena, ali i patnje

Želite znati sviđate li mu se? Manje slušajte njegove riječi, a više obratite pažnju na njegov govor tijela. Stručnjaci za neverbalnu komunikaciju kažu da žene zapravo mogu dobiti odgovore na sva pitanja koja ih zanimaju u vrlo ranoj fazi poznanstva. Možda vam se neki odgovori neće sviđati, ali bolje je da sve doznate na vrijeme. Koji su, dakle, znakovi da mu se baš i ne sviđate?

Korak unazad
Kada mu se pokušate približiti, on se malo odmakne. Stručnjaci kažu da je riječ o minimalnom odmicanju koje se možda i ne primjećuje ako se ne gleda pozorno, ali on svejedno pokazuje da njemu baš i nije previše stalo.

Prekrižene ruke
Ako on ima prekrižene ruke na prsima dok razgovarate s njim, možete biti sigurni da nije pretjerano zainteresiran za vas. Možda mu je dosadno, a možda se i brani jer vaš stav doživljava kao napadački.

Odmaknuto tijelo
Neovisno o tomu stojite li ili sjedite, on je gornjim dijelom tijela odmaknut od vas. Možda ćete to čak i sami primijetiti jer ćete se zapitati čuje li uopće što govorite. Njegov odmak znak je da mu niste baš pretjerano zanimljivi.

Nervozni tikovi
Ako lupka prstima po nekoj površini, cupka nogama ili konstantno prebacuje težinu tijela s jedne noge na drugu, zapravo poručuje da mu je prilično neugodno u vašem društvu i da jedva čeka da se makne od vas. Tužno, ali istinito.

Stopala u suprotnom smjeru
Provjerite kako mu stoje stopala. Ako su okrenuta u suprotnom smjeru od vaših, znajte da vas ne doživljava kao privlačno društvu. Smjer stopala, kažu stručnjaci, najčešće je nesvjesna reakcija.

Kiseli osmijeh
Obratite pažnju na način na koji vam upućuje osmijeh. Ako samo razvuče usne i ne pokaže zube, znajte da je osmijeh glumljeni te da vas uopće ne doživljava kao zanimljivo društvo.

Pogled u stranu

Oči uvijek otkrivaju najviše i, ako njegov pogled ne počiva većinu vremena na vašim očima, nešto nije u redu. Ako mu se ne sviđate, uglavnom će gledati u stranu, a nije isključeno i da povremeno promatra druge žene.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi