dječji razvoj

Osvojite svjetski bestseler o odgoju 'Igra na danski način'

18.02.2019 u 15:16

Bionic
Reading

Kako igrom odgojiti uravnoteženu, otpornu i zdravu djecu

Nova knjiga o danskom pristupu odgoju otkriva nam zašto je igra ključan element dječjeg razvoja.

Što bi bilo kada bismo svoje razumijevanje dječjeg razvoja proširili sagledavajući ga s naglaskom na samoizražavanje i zajedničko provođenja kvalitetnog vremena?

Danas previše vremena i energije ulažemo u obrazovne temelje dječjeg razvoja umjesto da djeci dopustimo da istražuju sebe i svoju okolinu. Bezbrižno nestrukturirano slobodno igranje nije gubitak vremena. Upravo suprotno, igranje je dragocjeno iskustvo isprobavanja koje djeci nudi neograničene mogućnosti stvaranja i izražavanja beskonačnosti njihove mašte.

Ova se knjiga bavi pitanjem zašto je igra ključan element dječjeg razvoja i nudi uvid u važnost igre u odgoju otporne i zdrave djece. Praktičan savjetnik za roditelje i odgojitelje kako učiniti igru dijelom svakidašnjice.

Autorica s nama dijeli svoja razmišljanja i iskustva kojima na stručan i uvjerljiv način pokazuje važnost slobodne igre u odgoju. U knjizi također nalazimo brojne metode i tehnike kako stvoriti atmosferu i okružje za igru koja potiče maštu i istraživanje.

Iben Sandhal suautorica je knjige Danski odgoj djece: Što najsretniji ljudi na svijetu znaju o odgoju samopouzdane i sposobne djece. Stručnjakinja je za roditeljstvo, ovlaštena narativna psihoterapeutkinja, obiteljska savjetnica, učiteljica i govornica s više od dvadeset godina iskustva bavljenja dječjom psihologijom i obrazovanjem. Supruga je i majka dviju djevojčica, Ide i Julie.

Čitateljima tportala darujemo dva primjerka knjige 'Igra na danski način', a dobitnici su Matija Zeko i Savo Orozović.