nagradnjače

Osvojite roman 'Opaka'

29.08.2018 u 10:50

Bionic
Reading

Roman 'Opaka' nešto je nevjerojatno otkačeno i garantira sate lude zabave

Kao nastavak knjige Luda, ovaj drugi dio trilogije prati daljnje avanture Alvine Knightly. Nju smo upoznali kao vrlo inteligentnu sociopatkinju, ljubiteljicu mode, pop-kulture, seksa i… ubijanja.

Knjiga počinje i nastavlja se u Rimu. Ondje je Alvie završila s ljubavnikom Ninom i dva milijuna funti što su ih zajedno uprihodili na sumnjiv način. No Nino je iznenada nestao, a s njim i sav novac. Alvie je žena koju ne biste trebali naljutiti, a kada joj nešto ukradete, upravo ste to učinili. I ne radi se samo o izgubljenom bogatstvu – ona je maštala o tome da je Nino onaj pravi za nju. Ali čini se da je njezina procjena muškaraca koji joj se sviđaju, po ne znamo koji put, bila pogrešna. Sada Alvie kreće u lov, a na umu joj je samo strašna osveta. I malo shoppinga usput.

Radnja ove knjige prilično je pravocrtna i jednostavna, no karakter glavne junakinje sve čini vrlo nepredvidljivim. Nikad ne znate u kakve će se probleme Alvie uvaliti, ali možete biti sigurni da će ih biti na svakoj stranici. A i ne može se očekivati nešto drugo kad je čovjek kojeg želite ubiti mafijaš, a vi ste u Rimu okruženi raznim zgodnim sumnjivcima. Alvie iza sebe ostavlja nered i pokoji leš, a čitatelj uživa i slatko se smije jer je priča toliko nestvarna da pomalo podsjeća na strip.

Autorica je ipak promišljena u svemu te gotovo nikada ne prelazi tu tanku granicu. Autorica Chloe Esposito savršeno je osmislila lik Alvine. Priča je u prvome licu, pa nas njezin karakter i razmišljanja vode kroz cijelu knjigu. Ona je opsjednuta brendovima i luksuzom, razmišlja jasno i nevjerojatno je snalažljiva, voli divlji i maštoviti seks (spol nije bitan), a nedavno je otkrila novu strast te je želi unovčiti postajući plaćeni ubojica.

Čitateljima tportala darujemo dva primjerka romana 'Opaka', a dobitnici su Maja Ivanišević i Marija Kršić.