nagradnjače

Osvojite roman o prevari, lažima, nasljedstvu i tenzijama u obitelji

10.01.2018 u 12:17

Bionic
Reading

Priča prati obitelj Plumb, izrazito disfunkcionalnu njujoršku obitelj. Nakon godina tenzija, njihovi odnosi eskaliraju jednog popodneva dok Melody, Beatrice i Jack Plumb čekaju sastanak sa svojim starijim bratom Leom, koji je upravo izašao iz klinike za odvikavanje

  • Cynthia D'Aprix Sweeney magistrirala je na Benningtonu, a živi u Los Angelesu sa suprugom i djecom.
  • Gnijezdo je njezin prvi roman.
  • Knjiga je nagrađena nagradom najbolje knjige u 2016. u časopisima People, Washington Post, San Francisco Chronicle, NPR, Amazon, Refinery29 i LibraryReads.
  • Roman je ušao i u završno finale najboljeg fikcijskog djela na Goodreadsu.
  • Autorska prava prodana su u više od 30 zemalja svijeta.

Kad se Leo Plumb pijan odveze s devetnaestogodišnjom konobaricom s proslave vjenčanja svoje rođakinje, moralnim i zakonskim posljedicama pridodat će se i strašan problem koji će time prouzročiti svom bratu i sestrama. Troškovi Leova odvikavanja značajno su ispraznili Gnijezdo – obiteljsku zakladu koja bi ih oslobodila mnoštva financijskih poteškoća.

Melody, supruzi i majci iz predgrađa, taj novac trebao je poslužiti za plaćanje goleme hipoteke i školarine za koledž njezinim kćerkama blizankama. Trgovac antikvitetima Jack potajno je posudio novac, dajući u zalog vikendicu na plaži koju je kupio sa svojom suprugom. A Beatrice, nekoć obećavajuća autorica kratkih priča, nikako da dovrši roman koji je već davno morala predati.

Ujedinjeni kao nikad prije, brat i sestre Plumb moraju se uhvatiti u koštac s davnim zamjerkama, sadašnjim istinama i velikim emocionalnim i financijskim posljedicama nesreće, kao i s priznavanjem vlastitih odabira u životu.

Okrutno pronicavo i toplo, Gnijezdo je briljantan roman prvijenac o radosti i okrutnosti obiteljskog života. Istovremeno, to je zabavno štivo koje nosi opasku ljudskog ponašanja unutar zajednice koja  se smatra temeljem svega. Iznimno napeto, pitko i nevjerojatno zanimljivo!

Pronađite u svim boljim knjižarama ili na web shopu www.mozaik-knjiga.hr!

Sudjeluj

Za sudjelovanje u nagradnjači klikni ovdje

Čitateljima tportala darujemo dva primjerka knjige Gnijezdo. Dobitnici su Antonela Crvelin i Zdravko Patačko.