NAGRADNJAČE

Osvojite knjige hit autorice Lynn Sheperd

12.11.2015 u 11:42

Bionic
Reading

Ako vas zanima zašto je toliko tragedija povezano s književnim i bračnim parom Shelley, poslušajte što o toj intrigantnoj temi ima za reći Lynn Shepherd, jedina inozemna gošća na ovogodišnjem Interliberu

Nakon Zagrebačkog mora knjiga na Zrinjevcu, manifestacije kojom je ljetos promovirano čitanje kao zabavna aktivnost, Lumen izdavaštvo privuklo je pozornost publike na Interliberu sa svojim Book barom – jedinstvenim štandom u paviljonu 5 na Zagrebačkom velesajmu, na kojemu posjetitelji mogu sjesti, naručiti knjigu i, uz besplatan čaj ili kavu, srknuti nekoliko poglavlja.

U ponudi su topli, hladni i pjenušavi naslovi te novosti iz berbe 2015., među kojima su Fatalna bliskost i Probodeno srce Lynn Shepherd, jedine inozemne autorice koja gostuje na ovogodišnjem Interliberu, i to u subotu, 14. studenog, u 13 sati na štandu sestrinske izdavačke kuće, Školske knjige (paviljon 5).

Lynn Shepherd je poznata diljem svijeta po vrlo kvalitetnim povijesnim kriminalističkim romanima. Doktorirala je englesku književnost na Oxfordu, a ljubav prema klasicima prenosi u vlastiti književni opus na vrlo zanimljiv način. U romanu Fatalna bliskost istražuje jedan od najvećih književnih misterija vezan za lorda Byrona i bračni par Percyja i Mary Shelley.

Vrhunski povijesni triler odvija se u mračno viktorijansko doba i istražuje svijet neukroćenih strasti literarnih genija iz doba romantizma. Fascinantna priča o ljubavi i smrti te gubitku i izdaji naišla je na odobravanje književnih biografa, a nerazjašnjene tajne o životima književnih klasika dobile su novu, šokantnu interpretaciju.

Život bračnog para Shelley već desetljećima golica znatiželju brojnih istraživača, biografa i teoretičara, a zanima i hrvatsku publiku koja ima ekskluzivnu priliku saznati što se stvarno dogodilo kišnoga ljeta na Ženevskom jezeru 1816. godine, kad su se Mary i Percy Bysshe Shelley, lord Byron i John William Polidori, natjecali u pisanju strašnih priča.

Kako je nastalo legendardno čudovište Frankenstein i zašto je toliko tragedija povezano sa Shelleyjevima – samo su neka od pitanja na koja će posjetitelji Interlibera dobiti odgovor iz prve ruke, od autorice koja je detaljno istražila arhive.

Lumen izavaštvo čitatelje tportala daruje s dva primjerka hit romana Probodeno srce autorice Lynn Sheperd, a dobitnice su Sonja Jurišić(Kaštel Sućurac) i Katarina Tkalčević(Bilje).