NAGRADNJAČA

Osvojite Ergoactiv Memo-Sens ili Latex 100% natural jastuk

20.03.2013 u 11:30

Bionic
Reading

Povodom Međunarodnog dana spavanja, Ergoactiv, domaći proizvođač vrhunskih madraca, daruje vam dva Memo Sens ili Latex 100% natural jastuka koji će vam osigurati miran i regenerirajući san te pružiti punu potporu vratnoj kralježnici.

Znate li da prosječan Hrvat odspava preko 221.891 sati tijekom svog životnog vijeka? Upravo zato treba posvetiti pozornost kako i na čemu spavamo jer spavanje regenerira, pomlađuje, vraća vitalnost, ljepotu, mir te sposobnost koncentracije. Ono je tajna zdravog uma i tijela.

Jeste li znali da čak 95% ortopeda potvrđuje da glavni krivac za loš i nemiran san može biti upravo nepravilan, nekvalitetan i star madrac, a madrac treba mijenjati redovito svakih 5 do 10 godina, ovisno o njegovoj kvaliteti. Istraživanja su pokazala da spavanje na novom kvalitetnom madracu unutar 28 dana smanjuje bolove u leđima za čak 48% i poboljšava kvalitetu sna za 55%. Koliko zapravo posvećujemo pažnje tome gdje, kako i na čemu spavamo? Imamo li kvalitetnu podlogu koja ergonomski rasterećuje naše tijelo? Koje aktivnosti kvalitetno regeneriraju naše opterećeno tijelo? Koja je optimalna vlažnost prostorije u kojoj spavamo? Samo su neka od pitanja na koje će odgovarati stručni tim Ergoactiva, domaćeg proizvođača madraca, na čelu s Ivanom Karlakom, dr. med. specijalistom ortopedom, tijekom savjetovanja organiziranog povodom Međunarodnog dana spavanja. Naime, Ergoactiv održava od 16. do 23. ožujka stručna savjetovanja pod nazivom '221.891 sati zdravog sna', a 16. ožujka svi će zainteresirani moći i osobno razgovarati s doktorom Karlakom u razdoblju od 10.30 do 13.00 sati. Savjetovanja se održavaju u Mesničkoj ulici 7, u Zagrebu, gdje će posjetitelji imati priliku i malo odspavati.

Posebna pažnja tijekom savjetovanja posvetit će se dječjem uzrastu jer djeca do prve godine života spavaju do 22 sata dnevno, a do puberteta oko 10 sati. A odraslima prosječan noćni odmor traje oko osam sati. Suprotno mišljenju da djeca i adolescenti nemaju problema s leđima, iznenađuje činjenica da čak 12% djece i adolescenata ima bolove u leđima. Dijete u prvoj godini života naraste prosječno i do 25 cm, a nakon toga do pubertetskog zamaha prosječno raste šest cm godišnje. Za zdrav tjelesni rast i razvoj od najranije dobi potrebno je osigurati kvalitetan i za dječju uzrast prilagođen madrac. Upravo stoga je razvijen i prvi hrvatski dječji madrac ErgoKids, namijenjen mališanima od 2. do 16. godine života koji raste zajedno s djetetom. Zahvaljujući prilagodbi djetetovim promjenama u težini i visini ErgoKids nudi savršenu ergonomsku potporu zdravom rastu dječje kralježnice omogućujući mu dubok i zdrav san.

Više informacija o kvalitetnim Ergoactiv madracima pronađite na www.ergoactiv.net

Budući da su nagradni jastuci dostupni u različitim veličinama, dva će sretna dobitnika u salonu Ergoactiv (Mesnička 7, Zagreb) odabrati idealan model između Memo-Sens i Latex 100% natural jastuka.

Nagradu su osvojili:

Anđela Vrbica
Igor Franjković