SAMO ZA SIGURNE

Osam jako dobrih razloga za seks za jednu noć

09.07.2012 u 08:00

Bionic
Reading

U nekim slučajevima, seks s osobom s kojom niste planirali ponovno leći u krevet znači samo da ste tog trenutka upravo to htjeli i upravo to trebali. Evo još osam razloga zbog kojih seks za jednu noć uopće nije loša ideja

Budimo iskreni: rijetki su oni kojima se nije dogodio seks za jednu noć. Ima takvih noći koje ne moraju biti vrhunac intimne, ozbiljne i smislene veze, nego samo čin koji je u tom trenutku izgledao kao jedni mogući. Postoje muškarci ili žene

čije ime ne morate više niti pamtiti, ali se seksa i strasti te noći sjećate s posebnom nježnošću.

Usputni seks, naravno, nije za svakoga. Ženama se pogotovo teško nositi s tim budući da su odgajane i u društvu formirane s idejom da je seks rijedak i dragocjen dar kojim se ne bi smjele razbacivati.

Naša je kultura još uvijek puna poruka da je usputni seks samo za žene koje su očajnički željne pažnje, za one s niskim samopouzdanjem, one koje imaju problema s muškarcima ili pak za promiskuitetne partijanerice sklone alkoholu. Naravno da to nije tako, budući da su žene puno kompliciranija bića od ponuđenih stereotipa. Evo kad je seks za jednu noć upravo ono što vam treba:

1. O seksu razmišljate zdravo
Kad god krećete u spolni odnos, činite to samo iz razloga zbog kojih ćete se osjećati dobro. To može značiti seks s osobom koju volite i u koju imate povjerenja, ali i sa strancem kojeg ste nedavno upoznali i nikada ga (nadamo se) više nećete vidjeti. Ako radite to jer očekujete samo čisto zadovoljstvo i zabavno iskustvo koje ne traži dalje obveze, nema razloga da se slobodno u seks ne upustite.

2. Osjećaj krivice je rasipanje energije
Prilično je besmisleno osjećati se loše zbog jedne noći. Ako ste koristili zaštitu, osjećali ste se fizički sigurno i pronašli seksualni užitak, ne morate žaliti. Malo seksualne avanture ne znači da trebate osuđivati svoj moral. Ako ipak imate osjećaj da je nešto bilo krivo, zapitajte se je li vam stvarno bilo neugodno prošle noći ili ste programirani da o svojim postupcima, izborima, i tijelu razmišljate u okvirima očekivanja društva o tome kako bi se žene trebale ponašati? Zapamtite: vi ste vlasnici svojih odluka. Donosite ih s razlogom i samo jednom živite.

3. Anonimni seks je čist
U svom svjetskom bestseleru 'Strah od letenja' Erica Jong je 1973. predstavila koncept ševe bez šlica. Za one koji još nisu pročitali knjigu, citiramo: 'Ševa bez šlica je apsolutno čista. Nema skrivenih motiva. Nema igre moći. Muškarac ne 'uzima', a žena ne 'daje'. Nitko ne pokušava dokazati nešto ili dobiti bilo što od bilo koga.' To je, ukratko, seks u kojem nitko nikome nije dužan.

4. Seks za jednu noć može značiti manje emocionalnog pražnjenja od ponavljanja usputnog seksa
Možda vam je i ovo poznato: rekli ste sebi da se nećete emocionalno vezati te da će odnos s partnerom biti baziran samo na seksu. Znate, međutim, da ste puno ranjiviji kad ste goli pred nekim. Veza koja se navodno bazira samo na seksu, obično završi u samozavaravanju i višemjesečnom negiranju vaših pravih osjećaja da bi se na koncu neobavezni odnos pretvorio u veliki nered. Jedna noć je dobar recept za one kojima je teško razdvojiti fizičko od emocionalnog. Tako ćete doživjeti čisto seksualno iskustvo bez očekivanja da se pretvori u nešto više.

5. Obavit ćete posao bez gubljenja vremena
Jedna od velikih stvari kod seksa za jednu noć jest da osoba s kojom ste ušli u odnos ne mora biti Prava ni Pravi. Smisao ovog vrućeg druženja je malo zabave u intervalu kad nijednome od vas dvoje nije na radaru pravi partner. Slatki vas neobavezni seks može podsjetiti da ste privlačni i omogućiti da utažite svoje seksualne potrebe dok vas istodobno spašava od nepotrebnog upoznavanja ljudi koji nisu za vas.

Slatki neobavezni seks može vas podsjetiti da ste privlačni
6. Seks za jednu noć je savršena slatka osveta
Partner vas je varao. Bivša najbolja prijateljica se zakačila za vašeg bivšeg. Shvatili ste da je cijelo vrijeme dok ste bili s njim gajio tajnu opsesiju prema zgodnoj kolegici. Ovo su trenuci kad je lako skliznuti u osjećaj da je s vama nešto krivo, iako su zapravo drugi bili oni koji su postupali neprimjereno. Umjesto da upadnete u samoprijezir, zašto ne biste malo iskalili svoj bijes? Uostalom, imate pravo biti ljuti. Također, endorfin opušten tijekom seksa pomoći će vam da se relaksirate i poboljšati vaše raspoloženje. Na trenutak možete osjetiti zadovoljstvo i zaboraviti one koji su vas prevarili.

7. Život ne mora uvijek imati zaplet
Kao žena bez partnera, imate luksuz igrati se svojim alter-egoom jer svaka cura ponekad treba odmor od svakodnevne rutine. Seks za jednu noć je divan teren za fantazije i ničija zemlja između fantastične vas te jedne noći i fantastične vas u stvarnosti. Ne govorimo o dvostrukim, paralelnim životima, nego samo o jednoj noći. Bez obveza. Samo se pustite.

8. Što bolje upoznate samu sebe, imat ćete bolji seks
Tu nemamo ništa dodati. Kad seksom za jednu noć (svjesno ili nesvjesno) pokušavate popuniti emocionalnu prazninu, obično ćete se sljedećeg jutra osjećati još gore i praznije. Ako osjetite oklijevanje ili ako niste sto posto sigurni da je to prava stvar u pravom trenutku, odstupite korak natrag. Učinite to samo ako znate da to želite, ako se osjećate sigurno i znate da ćete uživati u tom trenutku, piše Huffington Post