KAKO IM ODOLJETI?

Opčinile su modne ovisnice: Ove šarmantne cipele koje prizivaju djetinjstvo ne silaze s liste trendova

21.04.2022 u 13:44

Bionic
Reading

Cipele s remenčićima koje prizivaju djetinjstvo, tzv. 'Mary-Jane' modeli, ove sezone predstavljaju vrući trend na modnoj sceni

Potkraj 60-ih godina Mary Jane cipele kakve poznajemo danas uzele su popriličan zamah na modnoj sceni. Poznata britanska manekenka Twiggy postala je najpoznatijom ambasadoricom sandala s remenčićem, noseći ih s kratkim suknjama i mini haljinama tog vremena, a proteklih nekoliko godina, Mary Jane cipele ponovno su postale jednim od vodećih trendova u svijetu obuće.

  • +9
Mary Jane cipele Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Tijekom tjedana mode u svjetskim prijestolnicama bilo je teško ne primijetiti povratak Mary Jane cipela na čelu s modelima s platforma petom. Ove cipele koje prizivaju djetinjstvo, a donedavno su se smatrale staromodnim, ponovno dominiraju stajlinzima ljubiteljica mode, kao i aktualnom ponudom na policama trgovina.

Brojni dizajneri u Mary Jane cipelama ponovno su ugledali veliki potencijal, a njega je među prvima prepoznala modna kuća Versace postavši kreatorom danas najpoželjnijih Mary Jane cipela na modnoj sceni.

S prepoznatljivim detaljem remenčića i svojom vintage estetikom, Mary Jane cipele ponovno su osvojile modni svijet, a osim s platforma petom, danas stižu u brojnim drugim verzijama.