NA LISTI TRENDOVA

Omiljeni model kraljevske obitelji: Ovoj jakni staroj 125 godina ne prestaje rasti popularnost

19.10.2022 u 06:42

Bionic
Reading

Netflixova serija ‘Kruna’ vratila je Barbourovu nepromočivu jaknu tamo gdje i zaslužuje - u ormare fashionistica. Ova jakna stara 125 godina postala je zaštitnim znakom engleske kraljevske obitelji, a njezina popularnost na modnoj sceni ne prestaje rasti

Priča o Barbouru započela je 1894. godine na tržnici u South Shieldsu, a ovaj obiteljski brend do danas je ostao najpoznatiji po svojim voštanim jaknama otpornim na vodu.

Njihova svjetska prepoznatljivost najviše se može zahvaliti članovima engleske kraljevske obitelji, čiji je jedan od omiljenih predmeta u ormaru. Od pokojne kraljice Elizabete II do kralja Charlesa ili princeze Anne, gotovo da ne postoji osoba s britanskog dvora koja ju nije barem jednom odjenula, no zahvaljujući neprežaljenoj britanskoj princezi Diani, Barbourova jakna postala je dijelom povijesti.

Zahvaljujući Netflixovoj seriji 'Kruna' ova prepoznatljiva jakna ponovno je dobila veću pozornost. Vrhunac popularnosti imala je 90-ih godina, no zapravo nikada nije nestala s modne scene.

Britanska miljenica Kate Middleton vratila ju je na modni radar, a pored nje i neke druge dame, poput Alexe Chung, koju su festivalski stajlinzi s tom jaknom u prvom planu učinili britanskom it djevojkom.

S karakterističnim mirisom i prepoznatljivom zelenom bojom, Barbourova jakna jedan je od onih klasičnih komada koji se isplati imati u ormaru, a u prilog njezinoj novoj popularnosti dovoljno govori činjenica da njezine pristupačne verzije danas naveliko krase police trgovina.