OPREZ, ZABRANJEN TREND!

Odzvonilo je nošenju hlača na pola guze

15.04.2013 u 18:46

Bionic
Reading

Tinejdžeri diljem svijeta su, malo pomalo, jedan za drugim, počeli nositi hlače koje vise na stražnjici. Do te mjere da bi im pola guze gledalo svjetlo dana. Terrebobbone je prvi grad koji je zabranio ovaj trend

Američki grad Terrebonne u državi Louisiani odlučio je zakonom zabraniti nošenje hlača na pola stražnjice. Iako su se podigli mnogi koji tvrde da je takva odluka protuustavna, tamošnje vlasti su ipak rekle zadnju riječ.

Svi koji se ne budu pridržavali tog pravila bit će kažnjeni sa 35 eura pri prvom prijestupu. Za drugi prijestup kazna će biti 80 eura, a bude li se to ponovilo i treći put, ne gine im još i 16 sati društveno korisnog rada

Vlasti tvrde da su zabranu uvele 'radi općeg dobra građana'.

Trend nošenja hlača na pola guze nastao je u američkim zatvorima gdje nije bilo dozvoljeno nošenje remena, što se devedesetih očito svidjelo hip-hoperima, a zatim i ostalim mladima.

Američki predsjednik Barack Obama i sam je jednom istupio protiv takvog neuglednog nošenja hlača te svima poručio da navuku hlače i da ih nije lijepo vidjeti dok šeću pored majke ili bake i viri im donje rublje.