PRILIKA ZA MLADE GLUMCE

Održana velika audicija za film 'Lea i Darija'

04.02.2010 u 14:00

Bionic
Reading

U nedjelju, 7. veljače, održala se velika audicija za mlade glumce, pjevače i plesače u dobi od sedam do 14 godina za novi film proslavljenog hrvatskog filmskog redatelja Branka Ivande pod nazivom 'Lea i Daria - dječje carstvo'

Audicija za ovaj novi projekt Branka Ivande održala se u Centru za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb.

'Za našu priču o Lei i Dariji očekujemo dvije nadarene tinejdžerice, glumice i step plesačice, koje će oživjeti uzbudljivu sudbinu zagrebačkih kazališnih zvijezda pred Drugi svjetski rat', izjavio je redatelj Branko Ivanda uoči nedjeljne audicije.

Redatelj kaže da ga je posebno dirnula priča o malenoj Lei koja je nakon zabrane nastupanja satima u tuzi sjedila pred zgradom HNK.

Film govori o dva glumačka čuda od djeteta, Lei Deutsch i Dariji Gasteiger. Obje žive u Zagrebu tridesetih godina i privlače pažnju svojim izuzetnim glumačkim i plesnim talentom. Drugi svjetski rat ih razdvaja zauvijek.

Lea, često nazivana i hrvatska Shirley Temple, završila je svoj kratki životni put u vlaku za Auschwitz, dok je Daria igrom sudbine preživjela sve tragedije.

Mlade glumce, pjevače i plesače odabrat će stručni žiri koji čine redatelj Branko Ivanda, urednica dramskog programa HTV-a Lada Džidić, koreografkinja filma Jasminka Zajec i producentica filma Lidija Ivanda

Podršku mladim glumcima pružila su i proslavljena imena hrvatskog glumišta kao što su Zrinka Cvitešić, Ana Vilenica, Linda Begonja, Judita Franković, Sebastian Cavazza, Dražen Čuček, Ivan Herceg i plesni virtuoz Nicolas Quesnoit.