LJEPOTA 45+

Odabrani modeli za Dove pro•age na Fashion.hr-u

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 20.07.2009 11:47
  • Objavljeno 20.07.2009 u 10:27
Dove pro age model  2

Dove pro age model 2

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Neja Markičević

Finalnim odabirom deset modela starijih od 45 godina koji će nositi reviju Igora Galaša na modnom događanju Dove Fashion.hr krajem rujna u Zagrebu završen je natječaj Postani Dove pro•age model na Fashion.hr-u

Ovaj, drugi natječaj zabilježio je izvrstan odaziv žena iznad 45 godina. Žiri u sastavu Jasmina Matiša, brand menadžerica za Dove u Hrvatskoj, Vinko Filipić, direktor Fashion.hr-a i Igor Galaš, modni dizajner, birao je deset modela između čak 700 prijavljenih gospođa iz svih krajeva Hrvatske, od kojih najstarija ima 67 godina.

Neja Markičević

Neja Markičević

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Neja Markičević

Modna revija Pro•age u sklopu Dove Fashion.hr-a je sastavni dio Dove kampanje za stvarnu ljepotu koja je usmjerena na promjenu javne percepcije žena starijih od 45 godina. Modna scena je jedan od aktera koji utječu na stvaranje nedostižne slike ljepote. Stvarna ljepota je ono što Dove i Fashion.hr zagovaraju već drugu godinu zaredom ovim jedinstvenim projektom.

'Provesti Dove kampanju za stvarnu ljepotu je uvijek izazovan zadatak, a naročito kad se to odnosi na žensku ljepotu iznad 45 godina, koju društvo ne primjećuje', rekla je Jasmina Matiša i dodala da su žene odabirane ne samo na temelju ljepote već i na temelju kriterija osobnosti, optimizma i unutarnje energije.

'Ovakva kampanja predstavlja svojevrsni poziv za buđenje jer odbija prihvatiti atribut mladosti kao isključiv temelj na kojem počiva cijela modna industrija', rekao je Vinko Filipić, direktor Fashion.hr-a.

'Stvoriti odjeću svakako je izazov za svakog dizajnera, ali pravo kreativno pitanje nastupa prilikom sažimanja jasne poruke putem kolekcija koje prezentiramo. Dove eksplicitno i bez ikakvog straha progovara o stvarnoj ljepoti koja se krije u svakom ljudskom biću i upravo zbog toga sebe doživljavam kao medij kroz koji ta poruka ovu sezonu ponovno živi u svoj svojoj snazi. Svoj dizajn želim prilagoditi Doveovoj poruci i na taj način transformirati ideje kampanje u vlastiti kontekst', objasnio je modni dizajner Igor Galaš.

Modno događanje Dove Fashion.hr održat će se od 24. do 26. rujna u Zagrebu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi