SVESTRANA I TRENDI

Od modnih pisti do gradskih ulica: Ova skromna majica dominira stajlinzima

09.07.2023 u 13:33

Bionic
Reading

Iako bijela majica bez rukava zapravo nikada nije napustila naše ormare, nedavne modne revije i zbivanja na street style sceni ovaj odjevni predmet ponovno su učinili ultimativnim komadom

Majicu bez rukava prvo su nosili radnici, farmeri, a zatim i vojnici prije nego što je sama po sebi postala istinski uniseks modni komad. Nakon procvata u eri 80-ih i 90-ih, bijela majica bez rukava postupno je postajala diskretnijom, da bi se na modnu scenu vratila u velikom stilu zahvaljujući brendovima poput talijanske Prade.

Već prošlog ljeta na snazi u svijetu fashionistica, bijela majica bez rukava ponovno se može pohvaliti titulom must-have komada u ormaru, predstavljajući trendovsku alternativu tradicionalnom bijelom T-shirtu.

Jednostavna i minimalistička, bijela majica bez rukava unosi dozu seksepila i daruje kul dojam svakoj kombinaciji. Potvrđuju to prizori s modnih pisti na kojima je uvjerljivo dominirala tijekom predstavljanja dizajnerskih kolekcija za aktualnu sezonu, kao i novu sezonu jesen/zima.

  • +10
Bijeli top na modnim pistama Izvor: Profimedia / Autor: Jonas Gustavsson / ddp USA / Profimedia

Poput sestrinskog T-shirta, bijeli top bez rukava zadržava svoju ležernu dimenziju u kombinaciji s ravnim trapericama, kao što je demonstrirao brend Bottega Veneta, unosi dašak minimalizma u paru s elegantnim hlačama od kože (Gauchère) ili poprima veličanstven večernji look kada se nosi sa suknjom izvezenom perjem, kao što demonstrira look iz Chanelove cruise kolekcije za 2024. godinu.

Uz traperice, suknju ili kratke hlače, ispod sakoa ili kombinezona, bijela majica bez rukava nosiva je uz sve što vam padne na pamet.

Poželite li maknuti fokus s ruku, kombinirajte ju s predimenzioniranom košuljom u bijeloj ili nekoj drugoj boji za postizanje efektnog dojma u stajlinzima.