KRALJEVSKI DVOR BIJESAN

Objavljene fotografije trudne Kate u bikiniju

13.02.2013 u 08:03

Bionic
Reading

Kraljevski je dvor ljut nakon što je talijanski magazin Chi, u vlasništvu bivšeg premijera Silvija Berlusconija, ponovno objavio fotografije vojvode i vojvotkinje od Cambridgea koje narušavaju njihovu privatnost. Fotografije paparazza prikazuju Kate u bikiniju i njezin trudnički trbuh

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea ponovno su na meti talijanskog časopisa Chi koji je objavio fotografije trudne Kate Middleton u bikiniju.

Daily Mail citira anonimni izbor iz Buckinghamske palače koja osuđuje fotografije kojima se narušava privatnost kraljevskog para. Na slikama se vidi kako par šeće plažom dok se odmaraju na otoku Mustique. Taj je privatni otok, na koji je paparazzima zabranjen pristup, omiljeno luksuzno utočište svjetskih zvijezda, među kojima su Mick Jagger David Bowie

Talijanski tabloid Chi već je izazvao zgražanje britanske javnosti kad je objavio fotografiju umiruće princeze Diane, a sada je na naslovnici objavio slike vojvotkinje s trudničkim trbuhom. Kate, koja je u četvrtom mjesecu trudnoće, nosi svijetloplavi bikini, a njezin se zaobljeni trbuh jasno vidi. Časopis je foto ekskluzivu najavio naslovom 'Kate i William na medenom mjesecu - za troje'

Kraljevski izvori ističu kako je princ William posebno utučen zbog ovog svježeg kršenja privatnosti. Isti je magazin prošlog ljeta objavio fotografije vojvotkinje u toplesu s naslovom 'Kraljica je gola'Izvori govore kako je William nesretan jer su njegovi pokušaji da zaštiti svoju suprugu propali. Intimne fotografije, kako ih nazivaju britanski mediji, snimljene su vjerojatno s broda pomoću snažnog objektiva.

Trač magazin Chi, koji je u vlasništvu bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija, otkupio je fotografije koje su se nudile nekolicini drugih časopisa, ali su samo oni bili spremni platiti cijenu nešto veću od dva milijuna kuna.

'Razočarani smo što će fotografije vojvode i vojvotkinje s privatnog odmora vjerojatno biti objavljene u inozemstvu. Ovo je jasno kršenje prava para na privatnost', izjavio je jučer glasnogovornik palače.

Nakon smrti princeze Diane 1997. godine kada su automobil u kojem je stradala progonili paparazzi, kraljevska je obitelj zamolila medije da ograniče svoje upade u privatni život obitelji. Kraljevski je glasnogovornik tada izjavio: 'Članovi kraljevske obitelji osjećaju da imaju pravo na privatnost kada se radi o svakodnevnim, privatnim aktivnostima. Oni priznaju da postoji javni interes prema onome što rade, ali ne misle da se to proteže na fotografiranje privatnih aktivnosti njih i njihovih prijatelja.'

Britanski mediji su u najvećem dijelu prihvatili taj zahtjev. Kada su se pojavile fotografije Kate Middleton u toplesu nijedne britanske novine ili časopis nisu ih objavili. Gole fotografije princa Harryja koji je tulumario u Las Vegasu objavio je samo tabloid The Sun.

Međutim, pravo na privatnost je stalni izvor nesuglasica između medija i kraljevske obitelji. Palača čak jednom nije htjela pokazati novo štene koker španijela kraljevskog para nazivajući taj zahtjev invazijom na njihovu privatnost.