CASA NUBE

O ovoj je idiličnoj kući za odmor u Gorskom kotaru pisao čak i ugledni The New York Times, a sada se prodaje za 7,5 milijuna kuna

18.11.2020 u 08:01

Bionic
Reading

U srcu Gorskog kotara, okružena visokim borovima, krije se Casa Nube ili u prijevodu Kuća oblak. Od trenutka u kojem kročite nogom u ovu čarobnu vilu za odmor zaboravit ćete na sve probleme, a jedini zvuci koji 'kvare' tišinu su cvrkut ptica i lelujanje grana na vjetru. Za vikend u ovoj popularnoj kući, o kojoj je pisao i The New York Times, potrebno je iskeširati nešto manje od 8000 kuna, a sada se ovo čudo arhitekture prodaje za 7,5 milijuna kuna

Privatnost u zelenilu nadomak mora glavni je razlog za to što je Casa Nube toliko popularna. Ovu ste luksuznu kuću za odmor zasigurno već negdje vidjeli ili čuli za nju, a osim idealne geografske pozicije primamljiva je i zbog svog dizajna koji istovremeno spaja moderan izgled i tradiciju.

Vlasnik kuće Filip Oblak pomno je pazio na svaki detalj od ideje do realizacije. Luksuzna kuća za odmor dovršena je 2019. i sastoji se od tri spavaće sobe, četiri kupaonice te prostranog dnevnog boravka i potpuno opremljene kuhinje, a gostima su na raspolaganju bar, spa i wellness centar, vinski podrum te privatno parkiralište.

  • +14
Casa Nube Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Casa Nube, veličine 220 kvadrata, izgrađena je od sibirskog ariša koji se koristio za fasadu, vanjsku stolariju i terase dok je krov napravljen od falcanog lima, a sve kako bi se zadovoljio izgled autohtonih kuća u tom podneblju. No daleko je ova vila od uobičajenih kuća u Gorskom kotaru. Iako je tradicija zadovoljena, ciljalo se na ultramoderan dizajn koji prati kako eksterijer, tako i interijer.

Minimalistički uređen interijer u skandinavskom stilu savršeno se stapa s prirodom, a zahvaljujući visokim staklenim stijenama s prednje strane kuće, imat ćete osjećaj kao da ste vani. Poseban doživljaj je kada snijeg prekrije okolna drveća i dvorište, a u kaminu gori vatra.

Impresivan dio vile koju je osmislio Pero Vuković iz arhitektonskog ureda ARHIV svakako je i veliki grijani bazen s jacuzzijem, iz kojeg puca pogled na prekrasnu prirodu i okolne brežuljke. Bijeg je to od gradske vreve koji će vas koštati nešto manje od 8000 kuna za dva noćenja.

O kući za odmor Casa Nube nedavno je pisao i ugledni The New York Times otkrivši kako je stavljena u prodaju za 7,5 milijuna kuna, a dok ne pronađe svog novog vlasnika, još uvijek možete zakazati odmor u njoj. Vila je udaljena svega 30 minuta od Plitvica pa mnogi gosti tijekom svog boravka vole razgledati Plitvička jezera ili skoknuti do 45 minuta udaljene Rijeke.

Ako je aktualna pandemija donijela nešto dobro, onda je to povećana potražnja za izoliranim kućama za odmor ovog tipa, u kojima gosti mogu uživati na svježem zraku, stoga vjerujemo kako se Casa Nube neće još dugo zadržati na tržištu.