TOP 10

O njihovim izdanjima se govori: Ovo su najbolje odjevene dame s oskarovskog crvenog tepiha

28.03.2022 u 09:25

Bionic
Reading

Mjeseci pripremanja za pojavljivanje na glamuroznoj dodjeli Oscara sinoć su napokon okončani, a pojedinim zvijezdama itekako su se isplatili

Priliku za modno briljiranje na crvenom tepihu dodjele Oscara i ove godine iskoristile su brojne zvijezde , a u moru glamuroznih izdanja pojedinim damama pošlo je za rukom posebno zablistati i ponijeti titulu najbolje odjevenih.

  • +47
Modna izdanja na 94. dodjeli Oscara Izvor: Profimedia / Autor: - / PICTURELUX / PRISCILLA GRANT / EVERETT / PROFIMEDIA

Najbolje odjevene dame na 94. dodjeli Oscara

Nicole Kidman

Kao što se moglo očekivati, poznata nositeljica titule kraljice crvenih tepiha i ovaj put nikoga nije razočarala. Australska diva posebnu pažnju na oskarovskom crvenom tepihu ostvarila je haljinom s potpisom Armani Prive. Dizajnom neodoljivo podsjećajući na Armanijev model kakvog je 2018. godine nosila na dodjeli, haljina viđena na Kidman prvenstveno se isticala dramatičnim, peplum detaljem na struku. Kako je otkrila na crvenom tepihu, plavo-sivu boju haljine sama je osmislila, a dizajnerski tim talijanskog kralja elegancije pretvorio u stvarnost.

Zendaya

Svoju modnu dominaciju na crvenom tepihu, kao i titulu nove modne ikone, zvijezda serije ‘Euforija’ sinoć je opravdala na prestižnoj dodjeli filmskih nagrada. U ulozi zaštitnog lica modne kuće Valentino, Zendaya je očekivano zablistala u kreaciji ovog poznatog talijanskog brenda. Umjesto raskošne haljine za hod crvenim tepihom odabrala je kombinaciju satenskoga topića u formi košulje i raskošne, srebrne suknje sa šlepom.

Zoe Kravitz

Nakon niza zadivljujućih izdanja u sklopu promocije novoga filma o Batmanu, modnu dominaciju na crvenom tepihu glumica Zoe Kravitz nastavila je i na dodjeli Oscara. Zahvaljujući elegantnoj, ružičastoj haljini s potpisom brenda Saint Laurent osigurala je posebnu pažnju, ali i titulu jedne od najbolje odjevenih dama ovogodišnje dodjele.

Uma Thurman

U ulozi prezenterice na ovogodišnjoj dodjeli nagrada, holivudska zvijezda Uma Thurman uspjela je posebno modno zablistati. Muza redatelja Quentina Tarantina osvanula je u kombinaciji bijele košulje i crne suknje s potpisom modne kuće Bottega Veneta, brojne podsjetivši na kultno izdanje Sharon Stone s dodjele Oskara danas davne 1998. godine.

Kristen Stewart

Iako joj uloga britanske princeze Diane nije priskrbila zlatni oskarovski kipić, glumica Kristen Stewart sinoć je uspjela ponijeti titulu jedne od najbolje odjevenih zvijezdi. Vjerna svom stilu, zvijezda filma 'Spencer' na crvenom tepihu oduševila je pojavom u minijaturnom, crnom odijelu s potpisom modne kuće Chanel za koju godinama nastupa u ulozi zaštitnoga lica.

Lupita Nyong'o

Od 2014. godine, kada je osvojila svoj prvi oskarovski kipić u karijeri, glumica Lupita Nyong'o ne prestaje oduševljavati glamuroznim izdanjima na crvenom tepihu. Za ovogodišnju dodjelu odabrala je raskošnu, zlatnu kreaciju s potpisom talijanske Prade i pritom nije pogriješila.

Alana Haim

I dok je Lupita Nyong'o imala jednu od najboljih zlatnih haljina na ovogodišnjoj dodjeli Oscara, glazbenica i glumica Alana Haim imala je najbolju srebrnu. U kreaciji modne kuće Louis Vuitton, zvijezda filma 'The Licorice Pizza' plijenila je elegancijom, a njezin odabir posebno se isticao stvorenim uzorkom po uzoru na riblje ljuske.

Renate Reinsve

U kreaciji modne kuće Louis Vuitton na ovogodišnjoj dodjeli Oscara briljirala je i norveška glumica Renate Reinsve. Njezin odabir činila je dvobojna haljina u znaku čipke, predstavljena u sklopu aktualne kolekcije luksuzne francuske kuće.

Demi Singleton

Na najvažnijem crvenom tepihu, zvijezda filma 'King Richard' uspjela se posebno istaknuti. Njezin odabir činila je lila haljina brenda Miu Miu sa efektom ombre koji se postigao zahvaljujući presijavajućim, cvjetnim aplikacijama.

Ariana DeBose

Osim što je kući ponijela oskarovski kipić za sporednu ulogu u filmu 'Coda', glumica Ariana DeBose okitila se i titulom jedne od najbolje odjevenih dama ovogodišnje dodjele nagrada. Umjesto glamurozne haljine njezin odabir činila je raskošna, trodijelna kombinacija s potpisom modne kuće Valentino. Korzetni topić zanimljivog dekoltea, hlače na crtu širokih nogavica i raskošni ogrtač dramatičnoga izgleda učinili su ju modnom zvijezdom večeri.