IZ MODNE PRIJESTOLNICE

Novi trendovi koji će vas sigurno inspirirati

30.09.2013 u 11:19

  • +38

Paris FW: Kenzo, Céline, Chloé, John Galliano, Givenchy

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Pariški tjedan mode jučer je otkrio modne poslastice iz kuća Celine, Chloe, Givenchy, Kenzo, ali i modne preporuke Johna Galliana. 'Ready to wear' kolekcije oduševile su poklonike slavnih dizajnerskih imena, a na vama je da proberete što vam se sviđa i 'ukradete' stil s modnih pista

Humberto Leon i Carol Lim za Kenzo ne unose neke revolucionarne promjene u modu, no svakako redefiniraju ideju onog što je cool, nudeći nove it, komade za svaki dan. Sve oči u publici željno su iščekivale što Kenzo ovaj put predlaže kao must have. Odgovor je sve što ima veze s vodom, inspiracijom za ovu sezonu. Dužine hlača i suknji su uglavnom midi, uzorci geometrijski, boje umjerene - savršeno za svaki dan.

Phoebe Philo za Celine radi odličan posao, a pokazatelj toga su broj kupaca i dizajnera koji su na reviji bili odjeveni u krpice s potpisom Celine. Voluminozne tunike, iscrtani krugovi i zanimljive gležnjače s neobičnom petom, sve ispričano u bojama poput crvene, plave i žute.


U modnoj kući Chloe s impresivnom povijesti, koja uključuje dizajnerska imena poput Lagerfelda, Stelle McCartney i Phoebe Philo, Claire Waight Keller, koja radi već pet sezona, ni ovaj put nije imala lagan zadatak. Svila je obrađena na jako zanimljiv način, haljine rezane u slojevima, asimetrično i romantično, hlače stisnute u gležnju i struku. Sve u smeđim, bijelim i zelenkastim tonovima. Odlična kolekcija.

Bill Gaytten hrabro je nastavio suradnju s Johnom Gallianom. Monokromatska svila i  geometrijski oblici na neoprenu zadovoljit će lojalne Gallianove kupce. Velike metalne platforme, kombinirane sa suknjicama i haljinama te jako kratkim jaknama, sve u žarkim bojama i neobičnim materijalima, otkrivaju da Galliano radi samo za one određenog modnog ukusa.

Nabrano, slojevito, u dimnim bojama, na preklop - okosnica je kolekcije Riccarda Tiscija za Givenchy. Ženstvena kolekcija u kojoj prevladavaju nabrane haljine stisnute u struku, a opet u gornjem djelu razigrane slojevima, sigurno će naći poklonice među brojim zaljubljenicama u njegov rad, među kojima su Lily Colins i Ciara, dame koje su i bile na reviji.