poznata frizerka otkriva

Nova sezona znači i nova frizura: Prirodna kosa nikad nije bila poželjnija, a ove frizure bit će pravi hit

24.11.2022 u 17:21

Bionic
Reading

Španjolska moda sve se češće spominje kao modni uzor i stilska inspiracija. Toliko snažna da počinjemo govoriti o španjolskom chicu. A baš kao što se na uvijek atraktivne Španjolke možemo osloniti po pitanju mode, u jednakoj mjeri su snažna inspiracija za trendi frizure. Otkrivaju to i frizure i stilovi viđeni na Tjednu mode u Barceloni, a naša stilistica frizerka Katica Topčić otkrila je sve tajne trendova koji nam stižu

Baš kao i odjevni komadi i frizure iz sezone u sezonu dolaze u novim oblicima i varijantama. Dobro je poznato kako je dobra frizura nerijetko nositeljica dobrog cjelokupnog izgleda, pa je i oblikovanje kose na tjednima mode iznimno važan zadatak. Uz to, frizure koje modeli isfuraju na pisti tijekom revije jasan su znak u kojem smjeru trendovi kretati.

Izraz 'manje je više' vrlo dobro definira referencu kose najnovijeg izdanja 080 Barcelona Fashion Weeka. 2022. Zbog jednostavnih linija i oblika, organskih tkanina, održive mode i jednostavnih frizura možemo reći da svjedočimo povratku 90-ih i 2000-ih. Kosa se pak ove i sljedeće sezone vraća u svom prirodnom obliku, prirodna tekstura, bila ona kovrčava, ravna ili valovita.

Na ovogodišnjem 080 Barcelona Fashion Week 2022 pune ruke posla imala je stilistica frizerka Katica Topčić. Stilizirajući i oblikujući frizure za španjolske dizajnere, od Guillermina Baeza i Lebor Gabala preko Martina Acrosa i Dominnica, pa do Avallaneda i Simorre, i stvarajući ono zamišljeno jasno definiralo trendove koji će po pitanju frizura vladati i sezoni pred nama. 'Komunikacija s dizajnerima koji žele posebne kreacije za kosu uz svoje kolekcije, a da pritom uskladim to sa trendovima na tržištu je dosta izazov već samo po sebi, a organizacija velikog tima frizera i nadgledanje izrada frizura svih 420 modela, je dosta zahtjevno,' kaže.

Najveći trend ove sezone definitivno je duboki razdjeljak sa strane. Baš kao i modnom svijetu, osjeća se snažan povratak ranih 2000-ih i wet looka, i to u punk stilu. Dobrodošle su i pletenice, bile uredne ili neuredne. 'Traži se prirodnost, to nazivamo organskim izgledom', kaže Katica Topčić.

Mokri izgled viđen je posvuda, a taj efekt spojen je s različitim stilovima – od izgleda kose kao da ste stigli s plaže, pa do spajanju s ravnom teksturom u konturiranju lica.

  • +6
Frizure na 080 Barcelona Fashion Weeku Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

'Također su se mogle vidjeti peek-a-boo pletenice koje daju dodatnu dimenziju i vrlo šik niski konjski repovi i punđe. Efekt frizure koja izgleda kao da ste se netom vratili sa zabave također je bio vrlo tražen, a definira ga pomalo neuredna i mat frizura. I konačno, velika zvijezda natjecanja bio je ravni val, val s teksturom i nula volumena,' otkriva Katica Topčić.