POMLAĐUJUĆI UČINAK

Izgledat ćete barem pet godina mlađe: Ovo su najljepše anti-age frizure koje nose slavne ljepotice

30.10.2022 u 20:50

Bionic
Reading

Nije nepoznato to da nas neke frizure mogu pomladiti u trenu dok drugi stilovi nažalost imaju posve suprotan učinak

Stilisti su jednoglasni u tome da dobra frizura, 'pogođena' za određeni oblik lica, strukturu kose i stil, može napraviti čuda za izgled, dok nas neke, koliko god bile u trendu, mogu postarati.

Slavne ljepotice koje ostavljaju bez daha svojim očaravajućim izdanjima dobro znaju tu tajnu, a njihovi su frizeri stoga osmislili frizure koje im savršeno odgovaraju te ističu ljepotu, skrivaju nedostatke i nimalo nebitno - 'brišu' godine.

S obzirom na to u zrelijim godinama, osim pojave dosadnih sijedih vlasi, kosa postaje sve više suha, gubi sjaj i volumen i općenito je manje podatna, potrebno je i frizuru prilagoditi dobi.

kraljica modnog minimalizma

Angelina Jolie itekako zna kako izgledati jako dobro: Ima još jednu savršenu bijelu haljinu, a od omiljenih natikača se ne odvaja

Pogledaj galeriju

Ako volite dugu kosu, ne brinite se, dovoljno ju je skratiti do pola ramena i slojevito ošišati kako bi dobila na bujnosti. Savršenim rezom možete vješto skinuti nekoliko godina s lica, a ovo su najljepše celebrity frizure s pouzdanim anti-age efektom.

Bogati slojevi Angeline Jolie

Ova slojevito ošišana frizura, kako bi se postigao veći volumen, vrlo je popularna među slavnim ljepoticama iznad 40 godina. 'Srednje duga kosa sa slojevito ošišanim vrhovima daje dodatni volumen. No bitno je da se stvori efekt tzv. nevidljivih slojeva koji nisu uočljivi i lijepo padaju', kaže Eren Bektas iz L'Oréala Pariz. Ako vam se sviđa ovakva frizura, fenirajte je četkom kako bi dobila na punoći.

Kratki bob Charlize Theron

Kombinacija kratkog lepršavog boba i beach valova oduševljava svojom mladenačkom vibrom, a odlično funkcionira i nakon tridesete. Bob do brade nije oštro ošišan, već je na vrhovima, posebno na vratu, podignut malo gore, što stvara učinak 'podizanja' čeljusti te ujedno izdužuje vrat. Koliko će vrhovi biti stanjeni, ovisi o kvaliteti kose i duljini vrata, a ima i blagih slojeva. Savjet: uvijačem dajte teksturu kosi i obavezno je nježno razbarušite.

  • +5
Julia Roberts Izvor: Profimedia / Autor: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Efektni valovi Julije Roberts

Kosa prošarana jedva vidljivim pramenovima i oblikovana u prirodne valove, kakve voli oskarovka Julia Roberts, uvijek je sjajno rješenje za zrelije dame. Dinamični slojevi naglašavaju vrat i dekolte te uspješno skrivaju bore i pjegice. Savjet: nakon što napravite valove, protresite glavu, a kosu raščešljajte prstima te nanesite malo spreja za oblikovanje.

'Bottleneck' šiške Halle Berry

Tzv. bottleneck šiške, kakve voli Halle Berry, daju više konture usnama i obrazima. Ovakva frizura vješto fokusira pogled na sredinu lica. Oblik šiški poput grlića boce (bottleneck) daje sjajan anti-age efekt jer skreće pozornost s bora na čelu. Savjet: oblikujte šiške okruglom četkom držeći je pod kutom i lagano uvrnite prednje pramenove.

Dječački kratka kosa Michelle Williams

Ako imate usko lice s velikim očima, kratka frizura odmah vas čini mlađima, a crte lica dolaze do izražaja. Glumici Michelle Williams odlično pristaje kratko ošišana kosa sa šiškama savršeno prikrivajući visoko čelo i bore na njemu. Savjet: upotrijebite malo kreme ili voska za oblikovanje kako biste stvorili ležeran, pomalo buntovan look.