U DUHU 40-IH

Nova Pradina kolekcija nikog ne ostavlja ravnodušnim

26.02.2016 u 11:10

  • +17

Prada

Izvor: Reuters / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Miuccia Prada novom kolekcijom nastavila je tamo gdje je stala u siječnju prošle godine. Ova talijanska modna kuća proširila je nautičku temu koja sada uključuje mnogo ženstvenije stajlinge. Posebnu pozornost modne javnosti izazvale su siluete stvorene pomoću korzeta ili remenja stavljenih preko kaputa kako bi se postigao zvonolik oblik

Svaka kolekcija modne kuće Prade po nečemu je jedinstvena, a takva je bila i najnovija predstavljena na milanskom Tjednu mode. Na samom početku predstavljanja kolekcije bila je sasvim jasna tema ovogodišnje kolekcije za žene koja neodoljivo podsjeća na modna vremena koja su uslijedila nakon Drugog svjetskog rata.Kao što je često slučaj s Pradinim revijama, one obuhvaćaju, izazivaju i guraju ideje o tome što znači biti suvremena žena.

Haljine koje prate eru četrdesetih i koje Prada godinama voli i ovaj su put prisutne, no danas su kreirane uz pomoć običnih prozračnih tkanina opasanih pletenim korzetima.

Model Stella Tennant djelovala je veličanstveno u kaputu škotskog kariranog uzorka i crvenim čarapama identična uzorka. U fokusu su ovaj put bili i modni dodaci koji zaslužuju poseban osvrt. Detalji poput ključeva i kožnih knjiga visjeli su na debelim ogrlicama, remenju i s traka na torbama preko ramena. Gotovo svaka torba na sebi je imala zamršene kožne detalje cvijeća, a cipele sz bile visoke, bogate detaljima nalik estetici planinarskih čizama.

Predstavljeno prirodno krzno ukrašavalo je rukave patchwork jakni, kariranih ogrtača i crnih kožnih kaputa. Od grafičkih printova, boja, uzoraka i silueta Prada je stvorila uspješnu mješavinu u svakom pogledu koja na najbolji način opisuje modnu viziju za jesen i zimu.