NAJPOPULARNIJI OBLIK

Nova opsesija: Evo koje ljepotice imaju najpoželjnije obrve

15.11.2017 u 11:51

Bionic
Reading

Otkad je buntovna engleska manekenka Cara Delevingne među prvima isfurala prirodne, guste obrve, ne prestaje opsesija tim dijelom lica kojem se nikad nije posvećivalo toliko pozornosti

Svi se slažu kako su obrve vrlo bitan ukras lica, podjednako važne kao frizura, odjeća ili make up: dobro oblikovane obrve mogu napraviti puno za ljepotu lica, ali izazvati i kontraefekt.

Obrve doista nikad nisu bile popularnije: iscrtavaju se, podebljavaju, pažljivo oblikuju kako bi se što bolje istaknuo njihov oblik…

Prije 20-ak godina najtraženije su bile tanke obrve, detaljno oblikovane pincetom, no danas se traže one prirodnog, punijeg oblika.

Prema riječima estetskog kirurga Juliana De Silve, idealan oblik obrva ima Angelina Jolie, a takve obrve su danas i najtraženije. 'Elegantno oblikovani lukovi trenutačno su najpoželjniji. Takve obrve ima Angelina Jolie, a odlikuje ih savršen luk koji lijepo naglašava ostatak lica, osobito jagodice', kaže. 

  • +9
Obrve Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kraljevski oblik obrva kakve imaju Kate Moss i Rihanna na drugom je mjestu popularnosti.

Radi se o još jednom vrlo ženstvenom obliku koji će uvijek biti tražen. Slične obrve imala je holivudska ljepotica Grace Kelly - radi se o klasično oblikovanom luku koji je postao klasik, objašnjava.

Na trećem mjestu popularnosti smjestile su se obrve s nježnim lukovima kakve ima Gisele Bundchen. Radi se o profinjenom obliku koji savršeno odgovara njezinom obliku lica.

Na četvrtom mjestu po popularnosti su obrve s naglašenim lukovima kakve imaju Taylor Swift, Gwen Stefani i Beyoncé.

  • +7
Cara Delevingne je među prvima promovirala trend gustih obrva Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Guste i debele obrve kakvima se ponose Cara Delevingne i Keira Knightley su na petom mjestu popularnosti. 'Prije 20 godina ove bi djevojke svoje prirodne obrve morale poprilično korigirati. Na svu sreću, taj je trend nestao.'

Šesto mjesto zauzimaju obrve bez istaknutog luka, kakve imaju Jennifer Aniston i Julia Roberts.

  • +10
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ravne obrve poput onih Natalie Portman i vojvotkinje od Cambridgea smjestile su se na sedmo mjesto popularnosti.

Osmo mjesto zauzimaju tanke, slabo naglašene obrve popularne u 90-ima, kakve imaju Charlize Theron i Pamela Anderson.