CHANELOVA MUZA

Nova francuska modna ikona otkriva kojih to pet komada svaka žena mora imati u ormaru

05.02.2023 u 13:40

Bionic
Reading

Angèle, pravim imenom Angèle Van Laeken, belgijska je kantautorica, glumica i model te ujedno modna muza kuće Chanel

Tko je lijepa Angèle, koja je toliko oduševila Chanelovu kreativnu direktoricu Virginie Viard da joj je dala važnu ulogu u kampanji za kolekciju Coco Beach 2021. godine?

Plavuša nježnoga lica vlasnica je debitantskog albuma iz 2018., koji je prodan u više od 130 milijuna primjeraka diljem svijeta, a mogli smo je čuti i na albumu Due Lipe 'Future Nostalgia'.

Zgodna 27-godišnja Belgijka kao da je predodređena za uspjeh, a dolazi iz slavne obitelji: njezin tata je Marka, poznati belgijski glazbenik, a mama glumica i komičarka Laurence Bibot. S velikim se uspjehom Angèle snašla i u svijetu filma pojavivši se u mjuziklu 'Annette' Leosa Caraxa, uz Marion Cotillard i Adama Drivera, a film je otvorio i filmski festival u Cannesu 2021.

  • +5
Angèle Izvor: Profimedia / Autor: Cyril Pecquenard / KCS Presse / Profimedia

Svestrana Angèle je i politički osviještena umjetnica te se vrlo aktivno bori protiv seksizma u glazbenoj industriji i uključena je u borbu protiv globalnog zatopljenja.

Osim toga, briljira sjajnim modnim stilom pa je za francuski Vogue otkrila ponešto o tajnama svoga stila.

U zanimljivom je intervjuu između ostalog otkrila da je njezina prva modna investicija bila šivaći stroj koji je dobila s 12 godina te je sama šivala odjeću. Za nju je Chanelova žena osoba koja je slobodna nositi što želi i odabrati svoj vid elegancije.

Angèle je između otkrila kojih pet komada svaka žena mora imati u svojoj garderobi: 'Traperice, bijela majica, tenisice, naušnica i dobra jakna.'

Dodaje i da za nju stil znači sljedeće: 'Kad se osjećate udobno u svojoj odjeći.'

Prisjetila se i svoje prve modne uspomene: 'Kad sam imala 10 godina, bila sam na modnoj reviji upriličenoj za kraj godine u modnoj školi la Cambre u Bruxellesu.'