okolišni stres

Njega u jesen uz FILORGA anti-age francusku dermokozmetičku liniju proizvoda

17.10.2017 u 15:26

Bionic
Reading

Dolaskom jeseni zahuktao se životni tempo, često smo u 'multitaskingu' pokušavajući obaviti bezbroj stvari u jednom danu, pa nam ostaje (pre)malo vremena za opuštanje i spavanje

S promjenom godišnjih doba postalo je hladnije, a zbog obaveza smo češće u gradskom okruženju gdje je zrak onečišćen ispušnim plinovima brojnih automobila i drugim kemikalijama. Sav taj okolišni stres može oslabiti, 'zagušiti' i oštetiti kožu – zato je ojačajte i zaštitite intenzivnom kvalitetnom njegom.

Čišćenje

U njezi kože najbitniji je korak onaj prvi – temeljito svakodnevno čišćenje. Kožu najprije treba osloboditi svih nečistoća, da bi mogla 'preuzeti' ostalu njegu koju joj pružate: losione, kreme, serume, ulja. Zato najprije napravite temeljitu detoksikaciju kože. Posao čišćenja odlično će odraditi Filorgina anti-age micelarna voda ili Filorgina pjena koja će nježno ali i učinkovito očistiti kožu.

Piling

Uz čišćenje lica nezobilazan dio rituala do lijepe i zdrave kože je piling jer se tako koža najbolje rješava odumrlih stanica, ali pritom pazite da ne pretjerate. Koristite li piling s mehaničkim česticama, odnosno zrncima, birajte što blaže proizvode i nemojte ih nanositi na lice više od jednom ili eventualno dva puta tjedno. Najnježniji su pilinzi koji nemaju zrnca nego su u obliku kreme. Tako nije potrebno trljnje kože, nego se piling-krema jednostavno nanese i ostavi da djeluje preporučeno vrijeme na koži, a potom se ispere. Jedinstvena Filorgina 2U1 SCRUB&MASK odradit će posao u prvom koraku kao piling i ukloniti mrtve stanice dok će u drugom koraku djelovati kao maska koja ima oksigenirajuća anti-age djelovanje.

Hidratacija

Budući da vani postaje sve hladnije te da su sve veće temperaturne razlike između vanjskih i zatvorenih prostora, čuvajte kožu od dehidracije. Za to su najbolje kreme za intenzivnu hidrataciju, koje ujedno pridonose i ravnoteži lipida – kožnih masnoća što se nalaze u zaštitnom hidrolipidnom sloju kože, i također su važne za održavanje vlažnosti. Kombinacija intenzivnog hijaluronskog seruma HYDRA-HYAL i dnevne hidratacijske kreme HYDRA-FILLER dubinski će hidratizirati kožu i zagladiti dehidracijske bore.

Njega oko očiju

Ako u napornom dnevnom rasporedu sati premalo spavate, to će se začas pokazati u obliku podočnjaka i podbuhlosti te pojačanom stvaranju bora. Svakodnevno njegujte područje oko očiju – nemojte samo mazati kremom dio gdje nastaju podočnjaci, nego kremu nanosite na cjelokupnu okolnu kožu oko očiju, dakle i na gornje vjeđe. Osim kultne Filorgine OPTIM-EYES kreme koja djeluje na tamne podočnjake, bore i podbuhlost svakako dodajte i popularne „eye pacheve“ tretman oko očiju koji će u 15 minuta zategnuti područje oko očiju, smanjiti podbuhlost i bore.

Vitamin C

Baš kao što se ujesen preporučuje uzimanje vitamina C za podizanje imuniteta, tako i s kozmetičkim proizvodima koji sadrže vitamin C možete ojačati imunitet kože. To je jedan od najvažnijih vitamina ljepote, koji briše nepravilnosti s kože, čineći je glatkom i blistavom.

C-RECOVER vitaminski tretman sadrži 8% čisti vitamin C koji će vratit sjaj i prirodnu blistavost umornoj koži.

Brisanje pigmentacija

Često se događa da nakon pojačanog ljetnog izlaganja suncu na koži trajno ostanu smeđe mrlje – pigmentacije. Sada, kada sunce više nije jako, dolazi pravo vrijeme za tretmane koji “brišu“ pigmentacije s kože. Krema za izbjeljivanje tamnih mrlja PIGMENT-WHITE smanjiti će već postojeće hiperpigmentacije te sprječiti nastanak novih. Visokokoncentriarni serum PIGMENT-PERFECT smanjuje proizvodnju melanina te time vidljivo smanjuje veličinu i intenzitet hiperpigmentacija. Nova generacija vitamina C ujednačuje ten i pruža koži blistav izgled.