DRAMA I GLAMUR

Nitko joj ne bi dao 78: Helen Mirren u raskošnom izdanju o kojem se govori

08.01.2024 u 15:18

Bionic
Reading

Na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnih globusa, 78- godišnja glumica bila je nominirana za ulogu Care Dutton u seriji '1923', dok je u ulozi naratorice obilježila ljetni kino hit 'Barbie' - predvodnika nominiranih na 81. izdanju dodjele

Britanska glumačka diva sklopila je neočekivano ali plodonosno savezništvo s talijanskim dvojcem, Domenicom Dolceom i Stefanom Gabbanom, tijekom posljednjih godina, sjedeći u prvom redu njihovih modnih revija i noseći neke od njihovih najraskošnijih kreacija na crvenom tepihu.

Sama Mirren jednom je izjavila kako bi trebala postojati 'olimpijska disciplina vrtlarenja u velikoj haljini' i da bi se osobno prijavila kao predstavnica dvojca Dolce & Gabbane kada bi se ukazala prilika.

Trostruka dobitnica Zlatnog globusa bila je među prvom kohortom slavnih koja je ove nedjelje stigla na crveni tepih 81. izdanja dodjele, sa dramatičnim ogrtačem koji je skrivao haljinu laskavog kroja.

Helen Mirren Izvor: Profimedia / Autor: Michael TRAN / AFP / Profimedia

Zbog izdanja u znaku tri nijanse ljubičaste, brojni su pomislili da je Mirren suptilno odala počast novoj, filmskoj adaptaciji mjuzikla 'The Color Purple' koju je producirala Oprah Winfrey i koja se u ljubičastoj kreaciji ove nedjelje također pojavila na crvenom tepihu Zlatnih globusa.

Oprah Winfrey Izvor: Profimedia / Autor: John Salangsang / AFP / Profimedia

Glamurozno, elegantno, damski: ovo su, u ovom trenutku, principi odijevanja za crveni tepih, ali često je Mirrenin izbor frizure taj koji nadmašuje staloženija očekivanja. Ovaj put odlučila se za besprijekornu, zalizanu punđu kojom je usmjerila pozornost na make-up i svjetlucavi komplet nakita od dragulja.

'Postoji neizgovoreno pravilo kako ne biste trebali imati dugu kosu kako starite. Ili ako imate dugu kosu, trebate je imati uredno skupljenu u punđu', za modnu bibliju Vogue izjavila je ovog svibnja, no razumije da su pravila stvorena da se krše.

'Mislim da ne bi trebala postojati nikakva pravila i srećom ima ih sve manje', dodala je. 'Odrasla sam u svijetu u kojem su postojala svakakva pravila što se tiče žena, a onda sam vidjela osobe poput Madonne kako dolaze i sve ih krše'. ​

Helen Mirren Izvor: Profimedia / Autor: 42 / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia