tajne dobrog stila

Nisu samo udobne, već i vrlo chic: Pufaste jakne predmet su žudnje tijekom hladnih mjeseci, a mogu biti i osnova sjajnog stajlinga

22.11.2021 u 10:23

Bionic
Reading

Meke i tople, pufaste jakne nezaobilazni su modni komad u ormaru. Iako su im praktičnost i udobnost na prvom mjestu, ovi modeli itekako mogu biti osnova sjajnog stajlinga. Uz dobro birane dodatke i mudro kombiniranje, itekako mogu biti chic

I dok će većina posegnuti za trenirkama i tajicama te ih kombinirati s pufastim jaknama, činjenica je da ove tople i udobne jakne jednako dobro izgledaju i s hlačama, upečatljivim modnim dodacima, čak i sa suknjama i haljinama.

Sama pufasta jakna može pak predstavljati statement komad ako odaberete model u jarkoj boji ili zanimljive siluete. Iako temperature nesumnjivo padaju iz tjedna u tjedan, nema potrebe da se odreknete dobrog stila.

  • +18
Pufaste jakne Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Pufaste jakne ne moraju nužno udobnošću nadjačati dobar stil – evo pet sjajnih načina za kombiniranje toplih i mekih jakni u chic i upečatljiv stajling.

  • +10
Svijetlozelene jakne Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Upečatljivi detalji

Svakodnevnim kombinacijama dajte poseban i upečatljiv izgled dodavanjem statement modnog dodatka, poput crossbody torbice u snažnoj nijansi, palete neonskih boja ili šala zanimljivog uzorka. Ako ste modni neustrašivi i volite se isticati, bacite oko na pufaste jakne upečatljivih boja.

Dodajte remen

Pufaste jakne ne moraju biti široke i bez forme. Kreirajte elegantniji i profinjeniji izgled remenom u struku, a koji će volumiznoj jakni sjajno dodati potreban oblik.

Posegnite za monokromatskim stajlingom

Čak i najobičnije i najjednostavnije kombinacije basic komada mogu izgledati vrlo elegantno i chic ako se kombiniraju u identičnoj boji. Monokromatski stajlinzi, odnosno nošenje jedne boje od glave do pete, uvijek su dobro modno rješenje, a ako ne možete sve pogoditi u nijansu, ne opterećujte se – neznatno različite nijanse učinit će stajling vizualno zanimljivijim.

Kombinirajte sa suknjom

Pufastoj jakni dajte pomalo romantičnu vibru uparujući je s toplom vunom ili pletenom midi suknjom. Za hladnijih dana dodajte čizme visoke do koljena i tajice – ovo je pravi dokaz da jakna može izgledati vrlo chic.

Kontrastni krojevi

Stajlinzi posebno dobro izgledaju ako se poigrate kombinacijom kontrastnih silueta. Naprimjer, ako imate oversized pufastu jaknu, nosite je uz uže hlače ili tajice. Ako pak nosite hlače širokih nogavica, kakve su veliki trend ove sezone, birajte jakne koje su naglašeno strukirane ili pak dodajte pojas.