DOBRA IDEJA

Niste stigli oprati kosu? Evo trendi rješenja koje će spasiti look

02.10.2020 u 20:45

Bionic
Reading

Ako se i vama dogodilo da ste u velikoj žurbi te da niste stigli oprati kosu, a niste ljubiteljica 'messy' punđa ili konjskog repa, imamo još jednu sjajnu ideju koja će vam se jako svidjeti

Mislili ste navečer oprati kosu i ujutro je na brzinu stilizirati, no zaspali ste, a pred zrcalom vas je zatekao nimalo privlačan prizor vlastite kose?

Ukoliko vam se dogodilo da ne znate kako uspješno zakamuflirati svoju masnu kosu i zamršene vlasi, možda vas nadahne odlična frizura koju je pokazala lijepa glumica i model Riley Keough, inače unuka slavnoga Elvisa Presleyja.

Radi se o frizuri koju je u nekoliko navrata pokazala i vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton - polurep. Kod ovog stila gornji je sloj kose podignut, a ostali dio je raspušten te dodatno stiliziran u lagane valove kako bi se postigao glamurozniji stajling.

  • +2
Riley Keough Izvor: Profimedia / Autor: JA / Everett / Profimedia

Ovom trendovskom frizurom doista ćete uspjeti spasiti look, a evo kako ćete je brzo i lako sami složiti:

1. Pripremite kosu

Na sredini kose napravite labavi razdjeljak i prstima umasirajte suhi šampon ili nasprejajte duž razdjeljka i oko sljepoočnica. Lagano iščešljajte s četkom od prirodnih vlakana dok više ne vidite tragove.

2. Podijelite kosu

Podijelite gornji sloj kose i pričvrstite ga kopčom. Sada upotrijebite isti trik sa suhim šamponom duž ruba podijeljene kose.

3. Oblikujte valove

Polurep izgleda posebno lijepo ako dodate blage valove na krajeve kose. Pošpricajte sprej za zaštitu od topline i upotrijebite uvijač ili peglu kako biste dobili spiralno uvijene valove. Pustite da se kosa ohladi, pažljivo pročešljajte kosu prstima i stavite malo laka za kosu kako bi se uvojci učvrstili.

4. Nanesite serum

Za kraj, stavite mrvicu seruma kako biste kosi osigurali zdrav sjaj. Utrljajte serum između dlanova i nježno dotaknite krajeve.