SVI IH ŽELE

Nikada nisu bile tako chic: Tople, zimske jakne postale su najpoželjniji modni komadi, a izgledaju bolje no ikada

07.11.2021 u 18:07

Bionic
Reading

Ni jedno drugo godišnje doba ne zahtijeva toliko modnih kompromisa kao zima. Naime, pomiriti stilski i praktični dio stajlinga nerijetko predstavlja poprilično zahtjevan zadatak. Jedan zimski neizostavni odjevni komad dugo vremena se u modnom smisli smatrao nužnim zlom, no sada je, na sreću mnogih, postao uvjerljivi heroj visoke mode. Naravno, riječ je o pufastim jaknama koje su zavladale i kolekcijama brendova visoke mode

Bilo da krećete u izlazak na gradske ulice ili pak u šetnju seoskim krajem, kada je riječ o zimskim mjesecima, jedno je sigurno – poželjet ćete se ušuškati u jednu od toplih i mekanih, pufastih zimskih jakni prije nego li se odvažite suočiti s vremenskim uvjetima.

Do nedavno pufaste jakne su smatrane nužnim zlom, većina ih je odijevala doista samo u prijekoj potrebi. No, posljednjih nekoliko sezona situacija se drastično promijenila, a pufaste jakne evolvirale su od običnog zimskog odjevenog predmeta do najpoželjnijeg zimskog komada.

Najnoviji stilovi pufastih jakni nisu samo udobni već daju i poseban šarm cjelokupnom izgledu, zaokružujući stajling na doista chic način. Od Sacaijeve predimenzionirane maskirne jakne, koja će vas uspješno obraniti od najvećih minusa, pa do elegantnije verzije nalik kaputu u izvedbi Totemea te vrlo kratke urbane verzije s potpisom Wardrobe.NYC-a – doista postoji pufasta jakna baš za svakoga koja osvaja kako dizajnom tako i ultimativnom toplinom.

  • +18
Pufaste jakne Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Modele s kratkim, kockastim siluetama kombinirajte s gležnjačama i tako cjelokupni stajling podignite na novi nivo ili pak naglasite njezine sportske karakteristike i nosite je uz trenirku i tenisice. Kaput ove sezone slobodno zamijenite maksi modelima pufaste jakne koja će predstavljati neosporivi statement modni komad – nosite je doslovno preko svega, od haljina do traperica i omiljenih čizama. Biti ugodno zabundana nikada nije izgledalo tako chic!