LIJEPA LETIZIA

Ni lijepoj španjolskoj kraljici super linija nije pala s neba; evo u čemu je tajna njezine vitkosti

15.11.2019 u 15:23

Bionic
Reading

Otkad je 2014. zasjela na španjolski tron, lijepa Letizia Ortiz intrigira modni svijet svojom ljepotom i stilom, ali i zavidnom figurom

Karizmatična Španjolka je zaista prava inspiracija kad se radi o stajlinzima koji su uvijek za čistu peticu.

Još od svoje udaje za Felipea VI 2004. godine, lijepa je bivša novinarka vrlo visoko na popisima najbolje odjevenih dama s kraljevskih dvora.

  • +5
Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: Yamil LAGE / AFP / Profimedia

Iako brižljivo krije detalje o svojem privatnom životu, zna se kako kraljica svoju vitku liniju duguje zdravom načinu života i tjelovježbi kako bi bila u top formi.

Letizia se, poput mnogih celebova, drži podalje od brzopoteznih i drastičnih dijeta kojima se u kratkom roku gubi veliki broj kilograma, no koji se vrlo brzo vrate.

Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: Ernesto MASTRASCUSA / AFP / Profimedia

Kraljica Letizia je pristalica tzv. Perriconeove dijete. Riječ se o prehrani koja uključuje tvari s protuupalnim tvarima radi zdravlja cijelog organizma.

To uključuje, ali nije ograničeno i losos, svježe voće i povrće te prirodna i zdrava španjolska ulja poput maslinovog.

Osnovna premisa ove dijete je ta kako je najveći neprijatelj našeg zdravlja šećer. Ova namirnica izaziva upalne procese koji uništavaju naše tijelo te povlače iz njega kolagen, što rezultira krutom, neelastičnom i suhom kožom. Kontrola razina šećera i inzulina u krvi pomaže se zdravlju, ali i kožu održava zdravom i lijepom.

Dijetu je osmislio dr. Nicholas Perricone, dermatolog i nutricionist, a ovakav način prehrane potiče konzumaciju namirnica bogatih omega-3 masnim kiselinama te onih koji smiruju upalne procese u organizmu. Poželjan je redovan unos ribe, voća i povrća, dok treba izbjegavati sve što sadrži brašno, šećer ili zaslađivače kao što su kruh, žitarice, pečena hrana, voćni sokovi, tjestenina, riža, krumpir i sladoled.

Kad se pak radi o tjelovježbi, španjolska kraljica je velika ljubiteljica popularnog Zumba plesnog treninga što joj pomaže održati vitku figuru.

Letizijina mlađa sestra Telma Ortiz Rocasolano u jednom je ranijem intervjuu ispričala kako je kako njezina starija sestra obožava i trening tzv. Iyengar joge te da uživa u intenzivnom kardio treningu, a često se opušta i u trčanju ili šetnji s djecom, kćerima Leonor i Sofijom.

I mnoge druge slavne ljepotice poput Gisele Bündchen i Camile Morrone kunu se u blagodati joge i pilatesa kako bi bile u top formi i riješile se stresa.