GDJE SE JEDE I PIJE

New York Times preporučuje: Pet mjesta koja treba posjetiti u Zagrebu

24.05.2017 u 12:57

Bionic
Reading

Dnevne novine New York Times turistima koji su u Zagrebu preporučuju posjet Martićevoj i okolnim ulicama u kojima mogu posjetiti nekoliko zanimljivih mjesta za piće ili jelo

Centar Zagreba, u okolici Trga bana Jelačića, polako se pretvara u turistima privlačan niz kvartova u kojima se mogu naći knjižare poput Bookse te kafići koji iskaču svojim interijerom ili ponudom. To je vjerojatno razlog zbog kojeg će se od 13. do 18. lipnja u tom području održati Dizajn Distrikt Zagreb festival.

Noel

Restoran Noel, otvoren prošle godine, ima jela sa sezonskim sastojcima te specijalitete poput teleće jetre s kokosom. U foajeu miksolog nudi razna craft piva, bogatu listu vina, kao i druga jedinstvena pića, piše New York Times.

Sheriff & Cherry

Modni dizajneri i ljubitelji njihova rada okupljaju se u trgovini sunčanih naočala Maura Massarotta iz Rovinja. Ovo trendi mjesto često ima neki neočekivan dizajnerski projekt, pa posjetitelji nikad ne znaju što će ih dočekati.

Oris Kuća arhitekture

Multimedijalni kulturni centar Oris Kuća arhitekture privlači kreativne osobe svojim predavanjima i radionicama, kutkom za čitatelje, poznatim kao Forcimer, ili klupskim restoranom Voncimer.

YouTube Autor: YouTube

Garderoba

Konceptualna trgovina skandinavske mode Garderoba svakako odskače od uobičajenog. Ivana Omazić koristi vlastita umjetnička djela kojima u velikom prostoru stvara ugodnu atmosferu za ispijanje koktela i kave dok kupci isprobavaju odjeću.

Mr. Fogg

Kafić nazvan po izmišljenom liku Julesa Vernea iz knjige 'Put oko svijeta u 80 dana' Phileasu Foggu otvoren je krajem prošle godine i ubrzo je postao omiljeno okupljalište ljubitelja steampunka, kao i mnogih drugih. Interijer je prigodno uređen u stilu viktorijanske epohe, a posjetitelji mogu popiti bilo što od japanskog viskija do ruma iz Nikaragve.

  • +4
Predstavljanje kalendara Eudaimonija 2017 i otvorenje steampunk bara Mr. Fogg Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo