VIDEOREPORTAŽA

New York Times: Kako provesti 36 sati u Zagrebu

11.06.2015 u 11:15

Bionic
Reading

Zagreb je godinama bio samo jedna usputna stanica na putu turista prema moru, no to se promijenilo. Od 2011. do 2013., zagrebački turizam narastao je za 20 posto, ističe ugledni New York Times u svojoj reportaži iz glavnog grada Hrvatske

Više nema sumnje kako su Hrvatska i Zagreb postali poželjne destinacije za turiste iz cijelog svijeta. New York Times napravio je cijeli raspored za turistički posjet tijekom duljeg vikenda.

Autori članka preporučuju početak posjeta na Kaptolu, gdje turisti mogu vidjeti Zagrebačku katedralu, grob Alojzija Stepinca te se zasladiti u slastičarnici Amélie. Sljedeća je stanica Vinoteka Bornstein koja drži vina iz svih krajeva Hrvatske.

Nakon osvježenja preporučuje se nastavak šetnje Gornjim gradom, posjet crkvi sv. Marka i Muzeju prekinutih veza. Autori preporučuju nekoliko mjesta na kojima turist na Gornjem gradu može nešto pojesti i popiti, poput kafića Pod starim krovovima i restorana Trilogija.


Za sljedeći dan preporučuje se povratak u centar u subotnju vrevu, kava u jednom od nebrojenih kafića, posjet Dolcu te uspon Radićevom punoj butika koji završava Kamenitim vratima. Nakon spuštanja s Gornjeg grada, turist može otići vidjeti zagrebačku zelenu potkovu te nešto pojesti i popiti u jednom od restorana poput Lari & Penati.

Nakon obroka turist može skočiti u taksi i otići u Muzej suvremene umjetnosti, a po povratku u centar čeka ga šetnja do Hrvatskog narodnog kazališta, nakon čega se može ponovo opustiti u večernjoj vrevi u Tkalčićevoj ulici u jednom od mnogobrojnih kafića.

Zadnji dan turist će doručkovati u Hotelu Esplanadi s pogledom na Glavni kolodvor, nakon čega ga čeka Botanički vrt kojim će lijepo završiti kratak i zanimljiv posjet glavnom gradu Hrvatske.