Taktilna i jedinstvena rasvjetna tijela

New Works svjetiljke kao moderne skulpture samo u Selecteddu!

28.03.2022 u 16:09

Bionic
Reading

Knut Benedik Humlevik i Nikolaj Meier pokrenuli su New Works, brend prirodnih materijala i skulpturalnih oblika jer su se htjeli odmaknuti od uglađenog i čistog skandinavskog dizajna

Od inicijalne ideje pa sve do danas razvijaju predmete koji su na ivici između rustikalnog i profinjenog. “Htjeli smo da New Works bude taktilniji”, istaknuli su. Osnovan 2015. godine sa sjedištem u Kopenhagenu, New Works stvara skulpturalnu rasvjetu i namještaj na raskrižju umjetnosti i dizajna - koji se osim funkcionalnošću ističe i kvalitetom.

Kultna New Works stolna svjetiljka Kizu

Kultna stolna svjetiljka Kizu mramornog postolja svakom će prostoru dati smireni i uzemljeni ton, dok će svjetlucava površina Gris du Marais mramora dati kontrast. Igra oblika i materijala Kizu svjetiljku čini modernom skulpturom koja će osvjetljavati prostor izuzetno ugodnim i toplim svjetlom. Autor je Lars Tornøe, dizajner koji nosi titulu najboljeg norveškog dizajnera godine. Stolna svjetiljka dolazi u dvije veličine, a mini portable bežična verzija svjetiljke u jednoj.

Tense viseća svjetiljka nagrađena Dezeen nagradom

Zbog dugačkog sjenila, Tense viseća svjetiljka djeluje poput oblaka koji je uplovio u prostor. Moderna konstrukcija napravljena je od 100 posto recikliranog laganog i izdržljivog Tyvek materijala koji je u isto vrijeme podatan i mekan. Kreator “oblak svjetiljke” je švicarski dizajnerski studio Panter&Tourron koji je svoj fokus usmjerio na istraživanje novih oblika forme i vizualnih doživljaja. Zahvaljujući primjeni inovativnih materijala i tehnologije, Panter&Tourron pomiče granice suvremenog dizajna i redefinira viziju luksuza. Inovativna kolekcija nagrađena je prestižnom nagradom Dezeen.

Taktilna i jedinstvena New Works rasvjetna tijela možete pronaći u drugoj Selectedd trgovini u Ratkajevom prolazu 10 ili na Selectedd web shopu.