NAJVEĆA DIVA

Nevjerojatno: I u 80. je ljepotica bez premca!

18.09.2014 u 11:03

  • +13

Sofia Loren žena bezvremenske ljepote

Izvor: tportal.hr / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Internacionalna filmska diva, talijanska glumica Sofia Loren za dva dana napunit će 80 godina

Karijera te slavne rasne ljepotice počela je u njezinoj 14. godini, kada se prijavila na izbor ljepote. Nakon toga nagovorili su je da uzima satove glume, a glumila je u manjim filmovima, sve dok joj Paramount nije pogurao karijeru i lansirao je u zvjezdanu orbitu ulogama u Houseboatu, That Kind of Woman i It Started in Naples.

Osim ljepotom, dokazala se talentom koji je potkrijepljen brojnim glumačkim nagradama, a Oscar je dobila 1962. za ulogu u filmu 'Dvije žene' Vittorija de Sice, koji je ujedno i prvi Oscar za ulogu na stranom (talijanskom) jeziku.

Predivna Sofia pažnju je uvijek plijenila ljepotom i raskošnim oblinama, a i sada u 80. godini izgleda njegovano, lijepo i sofisticirano.


Njezini zaštitni znaci gusta duga kosa i osmijeh nisu izgubili privlačnost. Žena je koja i garderobom zna istaknuti svoju ljepotu. Njezina figura pješčanog sata i taman ten oduvijek su bili u centru pažnje, a od dubokih dekoltea i isticanja oblina ne preže ni na pragu 90-ih.

'Sve što vidite dugujem špagetima', jedna je od najčešće citiranih izjava koje je Sofia Loren dala na pitanje otkud joj te zanosne obline.

Njezina zavodljiva ljepota vidljiva je i sada baš kao i u filmu 'Quo Vadis' iz 1951. Inače, Sofia često ističe da ljepota dolazi iznutra, ali znala je istaknuti i da je za njezin besprijekoran ten i dobro zdravlje uvelike zaslužno i maslinovo ulje. Ono joj se obavezno nalazi na tanjuru i na koži putem kupki. Iako su joj mnogi cijeli život sugerirali da sredi nos i brkove, ostala je vjerna sebi i nije se podvrgnula tim estetskim korekcijama.

Ljepota joj se s godinama još više isticala pa je tako u 72. godini osvanula na Pirellijevu kalendaru, uz mlade Penelope Cruz, Hilary Swank i Naomi Watts. I na tim je fotografijama zračila bezvremenskim seksipilom.