SUNČANJE ZA OSOBE SVIJETLE PUTI

Nevidljiva super zaštita iz L'Erbolaria

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: L'erbolario

Nakon konzultacija sa dermatologom ustanovili ste da pripadate fototipu I ili II, što znači da vam se koža kod izlaganja suncu zacrveni i vrlo teško tamni

Da li ste time osuđeni na boravak u hladu i da li morate zaboraviti na sve one aktivnosti koje su vezane uz boravak na moru ili jezeru, a u kojima tako uživate? Naravno da ne, ali postoje pravila kojih se morate pridržavati,a postoje i sredstva koja je preporučljivo primjenjivati.

  • Ne izlažite se direktnom sunčanju u razdoblju od 10-16 sati
  • Nosite šešir velikog oboda i sunčane naočale sa UVA i UVAB zaštitom
  • Prije izlaganja suncu kožu treba potaknuti da aktivira vlastiti zaštitni mehanizam. To je stvaranje melanina, pigmenta zaslužnog za tamnjenje kože. Ljudi svjetle puti imaju značajno manje melanina, a korisno je i upamtiti da ga sa godinama sve manje stvaramo.
  • Obavezna primjena krema s visokim faktorom zaštite, nužno ju je nanjeti bar pola sata prije izlaganja suncu u debljem sloju i obnavljati zaštitu svakih 2 sata

Najvažnije je izbjeći opekotine. Opekotine od sunca su upale kože koje nastaju prekomjernim izlaganjem suncu. Neka područja kože postaju crvena, topla i vrlo osjetljiva, a nakon toga se pojavljuju mjehuri. Opekotine se mogu pojaviti i za oblačnog ili maglovitog vremena. Opekotine trajno oštećuju kožu  i to ne samo površinski dio već i one dublje slojeve. Posljedice su dramatične, gubitak elastičnosti tkiva, pa koža izgleda naborano i staro. Mogu se pojaviti i sunčane keratoze-hrapava, crvena mjesta na koži izloženoj suncu, stvaranje trajnih pjega, zadebljanja na površini kože.

Mnogi kozmetički proizvodi (sapuni, šamponi, dezodoransi, parfemi, pa i kreme za sunčanje) izazivaju snažnu reakciju na koži kod izlaganja suncu. Crvenilo je na tim mjestima jače i nakon kratkog vremena se pojavljuju mjehuri, a nakon zacijeljivanja mogu ostati smeđe mrlje. Treba biti oprezan i sa alergijama na sunce. One se mogu pojaviti odmah, ali i nakon nekoliko dana u vidu sitnih crvenih točkica, koje mogu biti i ispunjene tekućinom i često puta izazivaju svrbež.

Kako odabrati najbolji proizvod za vlastitu kožu? Kako se snaći u ogromnoj ponudi na našem tržištu? Pitajte za savjet svog ljekarnika, a sredstvo birajte prema tipu vaše kože. Ako imate masnu kožu nemojte koristiti ulja i masne kreme jer će zatvoriti pore i mogu izazvati upalu te pojavu akni.

Koža je organ koji se redovito, uspješno obnavlja, ali se pretjeranom izlaganju suncu uništava upravo taj sloj kože, koji je ključan za njenu obnovu. Oštećenja se nažalost zbrajaju i nakupljaju svake godine i mogu se pojaviti ozbiljni zdravstveni problemi.

Kako si pomoći?

Proizvodima za sunčanje, namjenjenim osobama svjetle, osjetljive puti iz L'Erbolaria koja su ugodne teksture, nemaju toksični, iritirajući ili fotosenzibilni učinak, a pružaju, najvišu moguću zaštitu.

Stik za zaštitu od sunca SPF 50+ s rižinim voskom i makadamijom – nevidljiva super zaštita

Originalni kozmetički oblik za visoku zaštitu, praktičan je i lako se nanosi, a pritom kožu čini baršunastom poput najrafiniranije njege. Pri ponovljenom nanošenju na dijelove  lica i tijela koje zaštićujemo potpuno je transparentan i na diskretan način osigurava najučinkovitiju zaštitu dok uz pomoć svojih hidratizirajućih i antioksidacijskih elemenata radi na očuvanju vaše ljepote.

Iznimno visoka zaštita SPF 50+

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: L'erbolario

Krema za zaštitu od sunca s uljem zlatne palme  SPF 50+

- visoki zaštitni faktor SPF 50+,  za lice i tijelo, vodootporna

L´Erbolario čitateljima tportala daruje 5 poklon paketa (Stik za zaštitu od sunca SPF 50 + ruksak), a dobitnici su Anđela Knez, Natalija Šantek, Mihaela Košćak, Zrinka Košar i Šefika Mešić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi