ROZA SAMTERICE

Neočekivan modni trend osvojio Mirelu Forić i poznate trendseterice

04.10.2017 u 12:32

Bionic
Reading

Roza trapezice od samta neočekivan su modni trend u aktualnoj sezoni, ako je suditi po mnoštvu street style zvijezda kojima navedeni model hlača služi kao alternativa nošenju traperica

Iako izgleda kao da se navedeni trend pojavio niotkuda, ovaj specifičan model hlača brzinom svjetlosti osvojio je modnu javnost nakon predstavljanja aktualne kolekcije modne kuće Celine, koja je uključivala samt trapezice u efektnoj roza boji.

Kao što je slučaj s brojnim trendovima predstavljenim na dizajnerskim revijama u sklopu tjedana mode, high street brendovi poput španjolskog Manga i Zare ubrzo su 'nanjušili' velik potencijal roza trapezica od samta, uključivši ih u aktualnu ponudu.

  • +2
Hlače od roza samta Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Zvijezde ulične mode poput Camille Charrière i Irine Lakićević ovog su se mjeseca pohvalile Mangovim modelom trapezica od roza samta, a modeli brenda Acne Studios i Isabel Marant sve su češći prizor na ulicama modnih prijestolnica.

Objavu dijeli Joe Harper (@jharphoto)

Objavu dijeli Diego (@collagevintage2)

Poput utjecajnih modnih blogerica, supruga nekadašnjeg kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Darija Srne, Mirela Forić, pohvalila se identičnim modelom trapezica u kojim je iz prvih redova pratila glamuroznu reviju modne kuće Chanel na pariškom tjednu mode.

U modnoj prošlosti samt se smatrao luksuznim materijalom koji su najčešće nosili bogati trgovci i plemstvo. Zbog osjetljivosti na visoke temperature i učestalo pranje prestao se izrađivati od svile, a danas se u većini slučajeva stvara od sveprisutna poliestera i pamuka.

  • +10
Samt u jesenskim kolekcijama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Poput baršuna, koji i dalje ne gubi na popularnosti, samt kao vrsta tkanine djeluje profinjeno, a najpoželjniji je u formi sakoa, jakni s dodatkom ovčjeg krzna, trapezica i kratkih suknji koje slijede retro tematiku.