MODNA INSPIRACIJA

Nemojte još stavljati ljetne haljine i suknje na dno ormara; evo kako možete kombinirati kultne cipele ove jeseni

31.08.2022 u 06:46

Bionic
Reading

Čizme Dr. Martens unazad nekoliko godina vratile su se na modnu scenu u velikom stilu te su neizbježan dio jesenskih stajlinga slavnih trendseterica

Tko bi i pomislio da će udobne radne čizme koje je osmislio davne 1945. liječnik Klaus Märtens postati ultimativni modni klasik koji desetljećima odolijeva svim modnim trendovima, a svoje je dane najveće slave proživljavao tijekom razdoblja grungea u 90-ima.

Zasigurno ni u najluđoj mašti nije mogao zamisliti da će se njegovi robusni modeli cipela nositi uz lagane ljetne haljine, kratke hlače, plisirane minice, midi suknje...

Combat čizme već neko vrijeme vladaju gradskim ulicama, a modni stručnjaci ih i ove sezone ističu kao must have. Naravno, modele sličnog dizajna u svoje su kolekcije uvrstili i high street brendovi, ali i proslavljene modne kuće.

Cool martensice obožavaju i poznate fashionistice koje kreiraju trendove, poput sestara Hadid, Kendall Jenner, Irine Shayk, Addison Rae, Camille Morrone, mlade glazbene senzacije Olivije Rodrigo...

  • +5
Olivia Rodrigo Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No ova prepoznatljiva obuća, koja donosi neodoljivu mladenačku vibru, doista je fantastičan dodatak za prijelazno razdoblje i prve dane jeseni.

Legendarne čizme s prepoznatljivim žutim šavovima svakom outfitu daju dobrodošlu cool dozu i nonšalantnost, što je savršeno i za jesenske kombinacije koje uključuju ljetne komade poput haljina ili suknji.

Stoga nemojte odmah stavljati svoje omiljene ljetne haljine i suknje na dno ormara jer ih možete sjajno kombinirati upravo s neuništivim martama.