promjene u garderobi

Nekoliko modnih klasika bit će jako popularno i ovog proljeća, ali na malo drugačiji način

17.02.2023 u 06:44

Bionic
Reading

Dobra vijest je da će i ovog proljeća nekoliko modnih klasika biti vrlo popularno, što znači da ćete umjesto velikih šopinga svoje upečatljive stajlinge moći kreirati i od obožavanih komada koje već posjedujete u ormaru

Dolaskom toplijeg vremena, dolaze i velike promjene u garderobi. Voljene pletene džempere i tople jakne zamijenit ćemo laganijim košuljama i traper jaknama s kojima ne možemo pogriješiti u stvaranju pogođenog outfita.

Dobra vijest kako će i ovog proljeća nekoliko modnih klasika biti vrlo popularno, što znači da ćete umjesto velikih šopinga svoje upečatljive stajlinge moći kreirati i od obožavanih komada koje već posjedujete u ormaru!

Ipak, ako imate goruću želju osvježiti svoju garderobu, modni stručnjaci savjetuju da krenete od unošenja življih boja i nepogrešivih haljina s cvjetnim uzorkom te da iskušate i pokoju noviju verziju tradicionalnih komada poput dopaminskih haljina, drugačijih izreza oko vrata i veselih dopaminskih haljina.

Moderni klasici

Svaka garderoba ovisi o nekoliko bazičnih komada koje su temelj uspješno usklađenog stajlinga. Kako biste osvježili svoju kolekciju, birajte klasike s malo drugačijim materijalima poput čipke i kašmira te neobičnim detaljima poput umetaka od čipke, zakovica, uzoraka kvadratića ili neuobičajenih proreza. Oni će osvježiti vaš izgled i dati alterantivu uobičajenim pamučnim materijalima te vam dati priliku da kreirate potpuno originalan stajling u skladu s vlastitim stilom.

Traper na malo drugačiji način

Vjerojatno ne postoji ormar u kojem nećete pronaći barem nekoliko komada traperica raznih krojeva, kao niti barem jednu  proljetnu traper jaknu koja je omiljeno rješenje za prijelazno razdoblje.

Osim njih, traper ovog proljeća možete nositi i u malo drugačijim varijantama jer dizajneri najavljuju komade poput traper haljina, kombinezona pa čak i laganih kaputa od ovog materijala! Uz to, poigrajte se s dizajnom jer traper možete naći u raznim tonovima i kombinacijama svijetlih i tamnih nijansi, sve do odvažnih kombinacija nogavica u različitim bojama!

Laganiji materijali u veselim bojama

Topliji dani idealni su za povratak komada od laganijih materijala poput balonera, elegantnih kabanica, blejzera, traper jakni. Naravno, tu su i uvijek popularni 'kožnjaci' koje ne morate nužno birati samo u crnoj boji jer je proljeće idealna prilika da iskušate kožnu jaknu u zaigranim bojama poput crvene ili ljubičaste, a 'in' su i varijante s bočnim prugama u žarkim bojama.

Dopaminske haljine i suknje

Dopaminski stil odijevanja bio je veliki hit protekle sezone proljeće / ljeto 2022., a prema svemu sudeći to će ostati i u mjesecima koji su pred nama. Stoga, izvucite sve komade u veselim, upečatljivim bojama poput žute, narančaste, neonski zelene i crvene, a umjesto klasične haljine na cvjetiće, ovog proljeća uljepšajte si dane upravo dopaminskim laganim haljinama i suknjama popularnog midi ili maksi kroja.

Originalni izrezi

Izrez oko vrata uglavnom je prvo što primijetimo na svakoj majici i haljini, a u novoj sezoni prevladavat će neki novi trendovi. Nakon nekoliko mjeseci zatvorenih dolčevita i uskih džempera, sve nas veseli povratak otvorenih dekoltea koji će ovog proljeća dolaziti u svim oblicima i dubinama, od kvadratnog kroja do vrlo ženstvenog ravnog izreza golih ramena.

Detalji koji će obogatiti svaki outfit

Nikad ne podcjenjujte moć nakita. Iako se često radi o sitnim detaljima, upravo oni imaju veliku moć u unaprjeđenju čitavog looka sa statusa prosječnog na status nezaboravno upečatljivog. Satovi s cirkonima, naušnice na zlatne kolutove i bogate narukvice samo su neki od prijedloga stručnjaka koji tvrde da dobar odabir nakita može odrediti kvalitetu čitavog stajlinga.

Marni tote torbe Izvor: Promo fotografije / Autor: Marni Promo

Naravno, tu su i torbe kao jedan od ključnih elemenata outfita, a čini se kako bi pun pogodak ovog proljeća mogle biti tote torbe svih dimenzija te klasične mini torbice od kože u raznim bojama. Dakako, ne zaboravite staviti pozornost na cipele i birajte vruće trendove poput mokasinki i balerinki te modernih bijelih tenisica s kojima nikad ne možete pogriješiti.

  • +11
Mokasinke za proljeće Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije