SVI SU JE OBOŽAVALI

Nekad popularna manikura ponovno se vraća u modu - i to na velika vrata

13.08.2019 u 19:26

Bionic
Reading

Neki tvrde da francuska manikura nikada nije ni izašla iz mode, ali neupitno je da su posljednjih godina ipak vladali drugačiji trendovi u uređenju noktiju. Kako i većina stvari iz 90-ih, i ova se nekoć omiljena manikura sada vraća na velika vrata

Čak i oni koji se baš ne razumiju previše u beauty trendove, barem su jednom vidjeli ili čuli za francusku manikuru. Dobro znate da je riječ o neutralnom i ne pretjerano naglašenom stilu manikure, koji je decentan i ide doslovno uz sve.

Pretpostavlja se da se pojavio u 30-im godinama prošlog stoljeća, a je li doista riječ o francuskom izumu, zbog čega se naziva francuskom manikurom, nije poznato.

Izuzetno popularan ovakav trend uređivanja noktiju bio je početkom 2000., golemu je popularnost imao sve do unazad nekoliko godina kada su saloni počeli nuditi raznovrsnije ponude. Žene su tako redom radije birale jednobojno lakiranje noktiju, popularni gel ili trenutno još popularniji trajni lak koji na noktima izdrži do nekoliko tjedana.

Međutim, čitavo je ovo vrijeme bilo i onih koji nisu odustajali od voljene francuske manikure te ju smatrali klasikom koja nikada ne izlazi iz mode, a upravo takvi sada će doći na svoje.

Ako je suditi po pisanju stranih medija i kozmetičkim navikama aktualnih trendseterica, popularni french vraća se u igru.

Ono što se s godinama ipak donekle promijenilo je način izrade francuske manikure. Sada su bijeli vrhovi noktiju mnogo manji i decentnije izvedeni te nisu toliko upadljivi. Osim toga, bijela boja se može zamijeniti bilo kojom drugom, pa možete dobiti french manikuru u nekoj živoj boji poput ružičaste ili joj se mogu dodati efekti sa zlatnim glitterom.

Jedna od velikih ljubiteljica klasičnog frencha je manekenka Bella Hadid te njezina sestra Gigi koje posljednjih mjeseci ne skidaju ovakvu manikuru sa svojih noktiju.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Angel Energy😇

Objavu dijeli 🦋 (@bellahadid)