vječne mokasinke

Nećete požaliti: Ove bezvremenske cipele vrhunska su modna investicija za proljetne, ali i jesenske mjesece

20.04.2022 u 19:05

Bionic
Reading

U proljeće 2022. vraćamo se istinskim osnovama stila. Kada je riječ o cipelama, na samom vrhu popisa nalazi se mokasinke. Savršeno se stapajući s popularnim francuskim chicom, ovaj model je minimalistička estetika s daškom preppy stila. Jednostavno neodoljivo za proljetne dane

Ulaganje u bezvremenske modne komade, one koji uspješno odolijevaju kratkotrajnim i prolaznim modnim trendovima osnova su istančanog modnog stila pred kojim rijetko tko ostaje ravnodušan.

Takvi, pomno odabrani modni komadi, nosivi su uvijek i svugdje, slažu se s gotovo svakom modnom kombinacijom i uz njih ne možete biti loše odjevni. Uz klasične jahaće čizme, nezaobilazan baloner i lijepi, klasični kardigan, mokasinke su modni komad koji se doista isplati imati u ormaru.

Mokasine obožavaju Parižanke, žene čijem se modnom stilu mnogi dive i koji služi kao inspiracija za brojne sjajne stajlinge. One za proljetne dane biraju mokasinke, a rado ih kombiniraju kako uz haljine i suknje, tako i uz hlače, kreirajući nezaboravne, chic kombinacije vrijedne divljenja.

  • +11
Mokasinke za proljeće Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

S mokasinkama je doista teško pogriješiti, pogotovo ako birate klasične modele. Najobičnije, jednostavne, crne i dizajnom nenametljive pristaju gotovo uz sve, pri tome dajući svakoj kombinaciji dašak profinjenosti. Za one koji žele unijeti malo razigranosti u stajling, tu su modeli u dvije boje te modeli s istaknutim, najčešće zlatnim ukrasnim kopčama, a ljubitelji robusnijeg dizajna svakako će doći na svoje s modelima zadebljanih potplata.

Među modelima koji zapinju za oko ovog proljeća nalaze se dvobojne Miu Miu mokasinke, Fendijev klasik s istaknutim logom, smeđi Tod's s daškom modernog dizajna, bež Saint Laurent za pomalo štreberski look, lakirani Prada model za apsolutni chic, uvijek elegantni i šarmantni Gucci, Mango model četvrtastog vrha te Alanui u antilop verziji. Drugim riječima, ovih 16 pari mokasinki, zahvaljujući bezvremenskom dizajnu uvijek će biti 'in'. A jedno je sigurno: nosit ćete ih sezonama.