FOTKA DANA

Ne zaboravimo karfiol

  • Autor: N.LJ.J.
  • Zadnja izmjena 25.10.2010 07:13
  • Objavljeno 25.10.2010 u 07:13
karfiol povrće

karfiol povrće

Izvor: sxc.hu / Autor: sxc.hu

Karfiol možda nije omiljena hrana zbog svog jakog mirisa, ali je iznimno zdrav. Riječ je o povrću iz porodice kupusnjača za koje je znanstveno dokazano da su najbolji zaštitnici organizma od raznih kancerogenih pojava

Za smanjenje rizika od razvoja raka tjedno bi trebalo pojesti od tri do pet obroka karfiola ili bilo koje kupusnjače. Da biste najbolje iskoristili sve hranljive supstance iz karfiola, kuhajte ga kratko, recimo deset minuta. Ovako će zadržati svoje zdrave sastojke, a miris mu neće biti jak. Kupljeni karfiol čuvajte u hladnjaku u papirnoj ili plastičnoj vrećici.. Najbolje je da ga iskoristite u roku od pet dana nakon kupovine. Kuhani karfiol čuvajte najduže dva dana.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi